Δελτία τύπου

ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ξεκινά από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», το οποίο επαναλειτούργησε στον Δήμο Πειραιά το 2017, έπειτα από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.
Για ακόμα μια χρονιά, οικονομικά αδύναμοι δημότες και κάτοικοι της πόλης, θα προμηθεύονται δωρεάν βασικά είδη διατροφής.
Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις διάρκειας ενός έτους για την ένταξη τους στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο», μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γραφείο 27, 3ος όροφος) από 01/10/2018 έως και 12/10/2018, τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 13:00.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας και αποτελεί μια σημαντική κοινωνική δομή για τον Δήμο Πειραιά. Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να επαναλειτουργήσει το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», στηρίζοντας στην πράξη τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης. Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του, που συνάνθρωποί μας οι οποίοι έχουν ανάγκη θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν βασικά είδη διατροφής. «Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, προκειμένου να βοηθήσουμε ουσιαστικά όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν άμεσα και σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα», κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, σε δήλωση του επεσήμανε, πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική κοινωνική παροχή του Δήμου Πειραιά, σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από ουσιαστική στήριξη. «Η προσφορά βασικών ειδών διατροφής μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έρχεται να ενισχύσει σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δημότες και κατοίκους της πόλης, οι οποίοι διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες. Είναι σημαντικό για εμάς να μπορούμε να τους βοηθήσουμε, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας» συμπλήρωσε ο κ. Αγραπίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια συμπληρωματική ενέργεια, στις υπάρχουσες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά τα τελευταία χρόνια.

                                                                ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1.Αίτηση του ενδιαφερόμενου
2.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
3. Μισθωτήριο συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ).
4.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά
5. Έγκριση ένταξης στο ΚΕΑ (εφόσον υπάρχει)
6. Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)
7. Απόφαση αναπηρίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)
8. Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2017 και έντυπο ΕΝΦΙΑ του έτους 2018 (όλων των ενηλίκων)

Και συγκεκριμένα ως προς το εισόδημα:

ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

 ΕΙΣΟΔΗΜΑ

(€)

1 ΑΤΟΜΟ 2400
2 ΑΤΟΜΑ 3600
3 ΑΤΟΜΑ 4800
4 ΑΤΟΜΑ 6000
5 ΑΤΟΜΑ 7200

 

Για κάθε ενήλικο άτομο που διαβιεί στην ίδια στέγη, το παραπάνω εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1200€, ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο προσαυξάνεται κατά 600€. Η αντικειμενική αξία από κατοχή ακινήτων: για ένα άτομο  90.000€ προσαυξανόμενο κατά 15.000€ και για κάθε επιπλέον άτομο έως του ποσού των 150.000€. Οι τόκοι από τραπεζικές καταθέσεις να μην ξεπερνούν ετησίως  για 1 άτομο τα  53€, για 2 άτομα τα 80€, για 3 άτομα τα 107€, για 4 άτομα τα 133€ και για 5 άτομα & άνω τα 160€.

Κατά περίπτωση μπορεί να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button