ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ»
Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών, ξεκινάει στον Δήμο Πειραιά νέος κύκλος μαθημάτων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», το οποίο υλοποιείται από τον φορέα «50 και Ελλάς» με την υποστήριξη της COSMOTE.
Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.
Το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», προσφέρεται δωρεάν στους δημότες και τους κατοίκους του Πειραιά μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ μπορούν να συμμετέχουν ενδιαφερόμενοι και από την ευρύτερη περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2017 έως σήμερα έχουν παρακολουθήσει στον Πειραιά μαθήματα εκμάθησης τάμπλετ και νέων τεχνολογιών 1.148 άτομα.
Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας. Θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τα τάμπλετ και τις τεχνολογίες αφής, το ίντερνετ, το email, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη φωτογραφική μηχανή, τις σημειώσεις, τους χάρτες Google, το Youtube και άλλες χρήσιμες εφαρμογές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.
Λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς καθημερινά 9πμ- 9μμ στο τηλέφωνο 210-6249300.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απήχηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν μαθημάτων χρήσης ψηφιακών μέσων σε δημότες μεγαλύτερης ηλικίας. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να οργανώσουν καλύτερα την καθημερινότητά τους, αλλά και να τους προσφέρουμε χαρά μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και τη μάθηση» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά. Επιπλέον κ. Μώραλης τόνισε πως για τη Δημοτική Αρχή, είναι πολύ σημαντικό να είναι οι ηλικιωμένοι δημότες δραστήρια και ενεργά μέλη της κοινωνίας, πολίτες ενημερωμένοι και με ενδιαφέροντα. Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τον φορέα «50 και Ελλάς» και την εταιρεία COSMOTE για τη συνεργασία ενώ καλεί όλους όσοι επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Η Δρ Μυρτώ – Μαρία Ράγγα, Γεροντολόγος από την Επιστημονική Εποπτεία Προγράμματος «50 και Ελλάς», ανέφερε σε δήλωσή της: «Σε μια κοινωνία που ολοένα και περισσότερο βασίζεται στην τεχνολογία είναι εύκολο να αισθανθούμε ξένοι και αποξενωμένοι αν δεν μάθουμε να μιλάμε κι εμείς αυτήν τη γλώσσα. Τα μαθήματα του προγράμματος “Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο” έχουν σκοπό να δείξουν με απλό τρόπο στους συμμετέχοντες πώς τα τάμπλετ και τα έξυπνα τηλέφωνα μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα φορητά εργαλεία. Με την κατάλληλη διδασκαλία μπορεί να διευκολύνουν την καθημερινότητα τους, όπως να αποφύγουν τις ουρές σε διάφορες υπηρεσίες, να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους άμεσα και δωρεάν, να διαβάσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες αλλά και να δουν βίντεο, να ακούσουν μουσική, να ψυχαγωγηθούν. Πρώτο μέλημά μας ως “50 και Ελλάς” να διώξουμε το φόβο που υπάρχει για τις τεχνολογίες και το ίντερνετ κυρίως λόγω άγνοιας, αλλά και να δείξουμε τη χρηστικότητά τους για κάθε ηλικία μέσα από απλές εφαρμογές και ρυθμίσεις».