Δελτία τύπου

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου για νέους και νέες  από 16 έως 30 ετών διοργανώνει το Τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης του Δήμου Πειραιά.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και περιλαμβάνουν διδασκαλία ελεύθερου σχεδίου και χρώματος με λάδι.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει  ελεύθερο σχέδιο με μολύβι και κάρβουνο, μελέτη αντικειμένων εκ του φυσικού. Ο μαθητής θα μάθει τις θεμελιώδεις αρχές του σχεδίου  (προοπτική και φωτοσκίαση). Σε ό, τι αφορά τη ζωγραφική (χρώμα), η διδασκαλία περιλαμβάνει αναφορά στη θεωρία του χρώματος (χρωματικός κύκλος, αρμονίες και συνθέσεις χρωμάτων, ποιότητες τόνων, χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων). Μετά το πέρας του βασικού κύκλου μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους  στο σχέδιο και στο χρώμα, θα γνωρίσουν τη χαρά της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας και θα μάθουν να εκθέτουν και να παρουσιάζουν  τα έργα τους.

 

Πληροφορίες – Εγγραφές:

Τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας & Επιμόρφωσης, (Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά) Νοταρά 28, 2ος όροφος, τηλ. 210 4101692  και  210 4101402.

Δείτε την αφίσα εδώ 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button