Δελτία τύπου

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ “WHITNEY” ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΒΑΚΗ

Εθιμοτυπική επίσκεψη, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργο Δαβάκη, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία Αμερικανών αξιωματικών του  αντιτορπιλικού πλοίου “WHITNEY” του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α.,  με επικεφαλής τον πλοίαρχο κ. Robert Aguilar. Την αντιπροσωπεία συνόδευε η ναυτική ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κα Rose Rice. Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στο τέλος αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι «είναι χαρά και τιμή που υποδεχτήκαμε στο Δημαρχείο Πειραιά  τον πλοίαρχο και αξιωματικούς του αντιτορπιλικού πλοίου “WHITNEY”, καθώς και τη ναυτική ακόλουθο της Αμερικανικής Πρεσβείας.» Το πλοίο αυτό – πρόσθεσε ο κ. Δαβάκης – το οποίο έχει πάρει το όνομά του από την υψηλότερη κορυφή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που βρίσκεται στη Νεβάδα της Καλιφόρνια κι αποτελεί τη ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου,  έχει έρθει για εθιμοτυπικούς λόγους. Μετά τον Πειραιά – όπως είπε – θα πάνε στην Ιταλία και τον Σεπτέμβριο θα επισκεφθούν την έκθεση  Θεσσαλονίκης. Κατά την επίσκεψη τους – σημείωσε – έγινε ανταλλαγή διαφόρων απόψεων με ιδιαίτερη αναφορά στα αξιοθέατα του Πειραιά και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Τέλος,  η Αμερικανική  αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Δαβάκη, ότι από το πλοίο και από την Πρεσβεία των  Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής  έχουν ετοιμάσει ρουχισμό, τρόφιμα και φάρμακα για να πάνε στις πληγείσες περιοχές της Αττικής από τις φωτιές κι αυτό, όπως είπε, είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους τους.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button