Εκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση της αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» στην πλατεία Πηγάδας για την αναβίωση του Κλήδονα

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες, στην εκδήλωση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», στην πλατεία Πηγάδας, για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα. Η γιορτή αυτή συνοδεύτηκε από χορούς και τραγούδια από κρητικά χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Τσόντο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», για τη δουλειά που κάνουν στην πόλη του Πειραιά και τη συνεργασία που έχουν με τη Δημοτική Αρχή, εξήρε την προσφορά τους για τη διατήρηση των ηθών, εθίμων και των παραδόσεων και τη διάδοσή τους στα νέα παιδιά. Ο κ. Μώραλης αναρωτήθηκε «αν δεν είναι κρίσιμες οι μέρες αυτές για να κρατάμε τις παραδόσεις και τα έθιμά μας, ποιες θα ήταν άλλωστε;» Γιατί με τη διατήρηση των παραδόσεών μας – όπως είπε -δεν ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη ανακατασκευή της πλατείας Πηγάδας. Ο στόχος – πρόσθεσε – περιλάμβανε τρεις παρεμβάσεις: τη δημιουργία παιδικής χαράς για τους μικρούς μας φίλους, έναν χώρο πολιτισμού για όλους και εστίαση για τις επιχειρήσεις γύρω από την πλατεία. Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε, ότι είναι η πρώτη πολιτιστική βραδιά που γίνεται στην πλατεία Πηγάδας, μετά την ανακαίνισή της και συνεχάρη τον Πρόεδρο που την επέλεξε, εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει ένας μόνιμος χώρος εκδηλώσεων για όλη την περιοχή. Δήλωσε μάλιστα ικανοποιημένος που διατηρείται σε ένα καλό επίπεδο. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», κ. Θεόδωρος Τσόντος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, χαρακτήρισε το έθιμο του Κλήδονα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γι’ αυτό στις μέρες μας – όπως είπε – πολιτιστικοί σύλλογοι προσπαθούν να το αναβιώσουν, προσθέτοντας, ότι η διάδοση της παράδοσης είναι υποχρέωση όλων. Τόσο ο ίδιος όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ομόνοιας» ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες του Δήμου για την στήριξη που παρείχαν στην προετοιμασία και οργάνωση της εκδήλωσης του Κλήδονα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι αντιδήμαρχοι κ.κ.: Κυριάκος Σιγαλάκος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και Σταύρος Βοϊδονικόλας, καθώς και ο πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button