Δελτία τύπου

Εθιμοτυπική επίσκεψη αντιπροσωπείας αξιωματικών Ρουμανικού εκπαιδευτικού πολεμικού πλοίου στον Προέδρο του Δ.Σ. Πειραιά Γιώργο Δαβάκη συνοδευόμενη από τον Ρουμάνο Πρέσβη

Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. LUCIAN FATU, συνόδευσε αντιπροσωπεία αξιωματικών του εκπαιδευτικού πλοίου «MIRCEA» του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, σε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Δαβάκη στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης σε δήλωσή του εξέφρασε τη χαρά και την ευχαρίστησή του που υποδέχθηκε αντιπροσωπεία Ρουμάνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία ήρθε στο Δημαρχείο, συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Ρουμανίας στη χώρα μας. Αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι υπολογίζουν πάρα πολύ τις Ένοπλες Δυνάμεις τους και κυρίως το Πολεμικό τους Ναυτικό.

Το πλοίο, το οποίο επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά – σημείωσε – ότι είναι ένα ιστιοφόρο πλοίο, που θα παραμείνει εδώ για τρεις ημέρες και μπορούν οι Πειραιώτες να το επισκεφτούν ελεύθερα.
Το ιστιοφόρο – πρόσθεσε – μεταφέρει σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων της Ρουμανίας και 60 μαθητές της Σχολής Δοκίμων της Γερμανίας, που κάνουν εκπαίδευση από κοινού.
Ο κ. Δαβάκης συμπλήρωσε επίσης ότι υπήρξε αλληλοενημέρωση, επισημαίνοντας πως ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένος με την πόλη Γαλάτσι της Ρουμανίας. Τέλος, ευχήθηκε οι σχέσεις των δύο χωρών να αναπτύσσονται παραπέρα και να βαθαίνουν.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Το εκπαιδευτικό πλοίο «MIRCEA» είναι ιστιοφόρο και θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό: Τετάρτη 27/6/2018, 17:00-19:00, Πέμπτη 28/6/2018, 10:00-12:00 και 17:00-19:00, καθώς και την Παρασκευή 29/6/2018, 10:00-12:00.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button