Εκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2018», που πραγματοποιήθηκαν χθες στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.
Το παρών στην κορυφαία έκθεση για τον χώρο της ναυτιλίας, έδωσαν επίσης οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πειραιά κ. Πέτρος Κόκκαλης και κα Ειρήνη Νταϊφά.
Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στα «Ποσειδώνια 2018» με περίπτερο, από το οποίο οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον τουριστικό οδηγό της πόλης και να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά.
Στο περίπτερο προβάλλεται επίσης, το «Blue Growth», μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, που προωθεί τη γαλάζια επιχειρηματικότητα τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στο ευρύτερο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως τα «Ποσειδώνια» τιμούν τη χώρα και την πόλη, επισημαίνοντας πως για την παγκόσμια ναυτιλία και τη χώρα, η έκθεση των «Ποσειδωνίων», είναι η μεγαλύτερη συνάντηση της ναυτιλιακής οικογένειας. «Είναι πολύ σημαντική η έκθεση των Ποσειδωνίων για εμάς, γιατί η καρδιά της ναυτιλίας χτυπάει στον Πειραιά, που είναι το μεγάλο λιμάνι και η πύλη εισόδου και εξόδου. Η ελληνική ναυτιλία είναι πρώτη στον κόσμο και συνεχίζει να επενδύει σε αντίξοες συνθήκες» επεσήμανε ο κ. Μώραλης, λέγοντας πως στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο μεγάλης εμβέλειας και πως η δημοτική αρχή εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς. «Το λιμάνι αποτελεί για εμάς επίκεντρο ανάπτυξης για την πόλη και τη ναυτιλία», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε, σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές, προκειμένου να επιστρέψουν τα Ποσειδώνια στη φυσική τους έδρα: στον Πειραιά».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button