Εκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον εορτασμό για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμένιας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Ο κύριος Μώραλης, αφού συνομίλησε με τον Πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα κ. Fadey Charchoghlyan, τον Πρόεδρο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας κ. Σέρκο Κουγιουμτζιάν και με άλλα σημαίνοντα στελέχη της Αρμενικής Κοινότητας, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε ότι είναι πολύ τιμητικό για την πόλη του Πειραιά που οι Αρμένιοι επέλεξαν να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην πόλη μας.
Η Αρμενία, μια χώρα ταλαιπωρημένη στη διάρκεια των αιώνων, μια χώρα με πολλούς πολέμους, συγκρούσεις, με τη γενοκτονία πριν 103 χρόνια των Αρμενίων, γιορτάζει εδώ, τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της, και είναι πολύ τιμητικό αυτό, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.
Οι Αρμένιοι στη χώρα μας, αλλά και στην πόλη μας είναι πολλοί και είναι τιμητικό αυτό που γίνεται σήμερα εδώ στο Δημοτικό μας θέατρο, τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι με χαρά βλέπει ότι οι Αρμένιοι κρατούν τις παραδόσεις τους, τη γλώσσα τους, μαθαίνουν στα παιδιά τους κάνοντας μία ώρα επιπλέον στο σχολείο τη γλώσσα τους, και έτσι κρατάνε μια συνέχεια.
Ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Αθήνα κ. Fadey Charchoghlyan, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας κ. Σέρκο Κουγιουμτζιάν, καθώς και άλλα σημαίνοντα στελέχη της Αρμενικής Κοινότητας, ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον κ. Μώραλη, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωσή τους, τη μεγαλύτερη γιορτή του Αρμενικού Έθνους – όπως είπαν – τη γιορτή της Εθνικής τους Ανεξαρτησίας, αλλά και που βρίσκεται δίπλα στους Αρμένιους.

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button