Εκδηλώσεις

8ο φεστιβάλ των κέντρων αγάπης και αλληλεγγύης στο Βεάκειο Θέατρο

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στο Βεάκειο θέατρο, στο 8ο Φεστιβάλ των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου, με θέμα: «Ένα καράβι για τον Πειραιά».
Η καλοκαιρινή γιορτή περιελάμβανε πλούσια θεατρικά δρώμενα, μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις χορωδίες και τις θεατρικές ομάδες των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Χαιρετίζοντας το 8ο Φεστιβάλ των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι η εκδήλωση στο Βεάκειο είναι μια όμορφη στιγμή για τον Δήμο Πειραιά, γιατί παρουσιάζονται οι δημιουργίες των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης με ένα πλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορό, θέατρο, τραγούδι.
Δήλωσε ότι είναι χαρούμενος και περήφανος για τη δουλειά που γίνεται στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης από τον, για 8 χρόνια, Δήμαρχο και στενό συνεργάτη του Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Αγραπίδη, τον Διευθυντή κ. Νίκο Πλατανησιώτη, την Προϊσταμένη κα Πετράκου και όλους όσοι δουλεύουν ως εθελοντές ή ως εργαζόμενοι, ώστε να καλύπτουν αδυναμίες και ελλείμματα.
Όσον αφορά στα προβλήματα που υπάρχουν ο κ. Μώραλης είπε χαρακτηριστικά : «Νιώθω ότι εσάς, τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια. Δεν έχω πει ψέματα ποτέ. Προβλήματα υπάρχουν, ελλείψεις υπάρχουν, αλλά πιστεύω ότι κάθε χρονιά είναι λιγότερα. Κάθε χρονιά πάμε καλύτερα».
Όσον αφορά στις δραστηριότητες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε τις εκδηλώσεις στο ΣΕΦ, τις εκδρομές στο Ράντζο και άλλες, υπογραμμίζοντας τη βελτίωση που υπάρχει χρόνο με το χρόνο σε έναν Δήμο με προβλήματα, σε μια χώρα με προβλήματα.
Εκτίμησε ότι τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, αν δεν είναι τα καλύτερα, πρέπει να είναι στα 10 καλύτερα της χώρας. Μακάρι -όπως είπε -να έχουν και οι άλλοι Δήμοι ίδια και ακόμη καλύτερα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και να θέλουμε εμείς να τα φτάσουμε. Καλό είναι αυτό. Είναι υγιές.
Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη διαρκή στήριξη που παρέχουν στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης. Αναφερόμενος στο επόμενο εξάμηνο του 2018 και στο 2019 σημείωσε ότι σχεδιάζεται να γίνουν κι άλλα πράγματα που θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσες και πιο χαρούμενες τις ώρες παραμονής των μελών στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης. Αυτός είναι ο στόχος. Να νιώθουν όλοι πιο κοντά τη Δημοτική Αρχή, πρόσθεσε.
Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στο Βεάκειο και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι έχει χτιστεί μεταξύ τους τα πολλά χρόνια που είναι μαζί με τα μέλη μια σχέση δυνατή, όμορφη πέρα από τα συνηθισμένα.
Ο κ. Αγραπίδης, τόνισε ότι η δουλειά που γίνεται στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης δεν είναι μια απλή δημοτική και κοινωνική υπηρεσία, αλλά είναι μια δουλειά που περισσεύει η αγάπη, περισσεύει η φροντίδα, είναι μια δουλειά που μετέχουμε όλοι, τόνισε.
Τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, δεν έχουν νιώσει κρίση, είπε ο κ. Αγραπίδης- τονίζοντας ότι είναι πανθομολογούμενο αυτό- και για πολλούς σε δύσκολες ώρες τα Κέντρα Αγάπης, αποτελούν και ένα καταφύγιο.
Κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι -υπογράμμισε- ο κ. Αγραπίδης και αυτό χάρις στην αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του Ολυμπιακού και προσωπικά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, αλλά και χάρις στο καθημερινό ενδιαφέρον και την καθημερινή φροντίδα του Δημάρχου μας του Γιάννη Μώραλη του οποίου, ό,τι και να του έχω πει, που να αφορά στα Κέντρα Αγάπης δεν έχω εισπράξει ποτέ «όχι», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αγραπίδης αναφέρθηκε σε αυτήν τη σημαντική κοινωνική προσφορά, στην Πειραϊκή κοινωνία, η οποία -όπως είπε – πρέπει να παραδειγματίσει και άλλους.
Δήλωσε ότι είναι περήφανος γιατί τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Πειραιά είναι τα καλύτερα στην Ελλάδα, προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες κι έχουν την καλύτερη ατμόσφαιρα, έχουν το καλύτερο κλίμα και κατέληξε : «Δίνουμε αγάπη, δίνουμε στήριξη, δίνουμε χαρά, δίνουμε ανθρώπινη επαφή και αυτό είναι το πιο σημαντικό».
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης κ. Νίκο Πλατανησιώτη, την Προϊσταμένη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης κα Λίτσα Πετράκου, τις εργαζόμενες και όλα τα μέλη, για τη συμμετοχή και παρουσία τους και κυρίως για την αγάπη που ανταποδίδουν. Χαρακτήρισε τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης μια μεγάλη Πειραιώτικη οικογένεια που γράφει ιστορία ξεπερνώντας κρίσεις και δυσκολίες. Τέλος, ο κ. Αγραπίδης ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκε ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Βασίλης Καραγιάννης, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ. Κυριάκος Σιγαλάκος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης και κα Μελίνα Φύκια. Η Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Κατερίνα Δουρέκα, καθώς και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Μελάς.

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button