Δελτία τύπου

Ο Δήμος Πειραιά απομάκρυνε παράνομα ανηρτημένο προεκλογικό υλικό από την πόλη

apomakrynsh-proeklogikou-ylikou-1Ο Δήμος Πειραιά με εντολή του Δημάρχου  Γιάννη Μώραλη, απομάκρυνε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου  όσες περισσότερες  αφίσες, διαφημιστικά αεροπανό και μπάνερ είχαν αναρτηθεί  παράνομα στην πόλη από κάποια πολιτικά κόμματα.

Εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τον σχετικό Νόμο, συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας επιχείρησαν όλες τις προηγούμενες  ημέρες, ξηλώνοντας αφίσες  και πανό από κολώνες σε πλατείες, σε κοινόχρηστους χώρους, σε παιδικές χαρές  (!), σε σχολεία (!)  και κατά μήκος των κεντρικών οδικών αρτηριών, ενώ εργαζόμενοι της καθαριότητας προχώρησαν  σε πλύσιμο των κοινόχρηστων χώρων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε ενημέρωσή του τόσο προς τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως στους εκπροσώπους των κομμάτων είχε καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί την παράνομη αφισορύπανση, σημειώνοντας πως λειτουργεί εις βάρος της πόλης.

Ο  κ. Μώραλης σε δήλωσή του εφιστά, μεταξύ άλλων την προσοχή στα πολιτικά κόμματα τη νέα προεκλογική περίοδο να τηρήσουν απαρέγκλιτα τον Νόμο.

Συγκεκριμένα τονίζει:

apomakrynsh-proeklogikou-ylikou-2«Περίπου έναν μήνα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου είχα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία όλων των παρατάξεων ότι η Δημοτική Αρχή θα εφαρμόσει τον νόμο και δεν θα ανεχθεί την παράνομη αφισοκόλληση και τα παράνομα αναρτημένα αεροπανό κλπ. Την ίδια ενημέρωση έκανα και στους εκπροσώπους των κομμάτων κατά την προβλεπόμενη διαδικασία για την οργάνωση της προεκλογικής περιόδου. Δυστυχώς κάποιοι και δεν εφάρμοσαν τον Νόμο προχωρώντας σε αφισοκολλήσεις κ.λ.π., αλλά και με εγκάλεσαν ώστε να μην εφαρμόσω τον Νόμο ή να κάνω επιλεκτική εφαρμογή, πέρα από την ξεκάθαρη και έγκαιρη θέση από την πλευρά μου. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ρέππας εκτελώντας δικές μου εντολές προχώρησε στην αφαίρεση αφισών κλπ ΟΛΩΝ όσοι προσπάθησαν για μια ακόμα φορά και εκτός Νόμου να κινηθούν και να βρωμίσουν την πόλη μας. Επειδή έχουμε εκ νέου εκλογές ενημερώνω ότι θα κινηθούμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν θα ανεχτούμε μια πρακτική που παραπέμπει σε  περασμένες δεκαετίες, είναι παράνομη και λειτουργεί εις βάρος των εργαζομένων μας και της πόλης μας γενικότερα. Όταν κάποιοι κόπτονται για την καθαριότητα στην πόλη μας θα πρέπει έμπρακτα να το αποδεικνύουν σε κάθε περίπτωση. Ο «Πειραιάς Νικητής» είναι πάντα υπέρ της νομιμότητας και μπροστά στο συμφέρον του Πειραιά και της διατήρησης της καθαριότητας που έχει εμπεδωθεί στην πόλη δεν θα κάνει την οποιαδήποτε έκπτωση».

apomakrynsh=proeklogikou-ylikou-3Από την πλευρά του ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας επεσήμανε:

«Δυστυχώς ορισμένα κόμματα δεν σεβάστηκαν την πόλη και τους κατοίκους της, από τους οποίους βέβαια ζήτησαν και τη στήριξή τους στις εκλογές που πέρασαν. Όταν συμμετέχεις στην εκλογική διαδικασία και ζητάς την ψήφο των πολιτών δεν μπορείς να το κάνεις παραβαίνοντας τον Νόμο και υποβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης. Παρά τις καθημερινές μας προσπάθειες και τις αλλεπάλληλες συστάσεις  το αποτέλεσμα ήταν να απομακρύνουμε καθημερινά εκατοντάδες  διαφημιστικά πανό, μπάνερς και αφίσες από τους δρόμους  της πόλης».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button