Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Μαγική ατμόσφαιρα στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο

Μαγική  ατμόσφαιρα στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας  του Δήμου Πειραιά   και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στο Δημοτικό ΘέατροΜια ξεχωριστή  Χριστουγεννιάτικη συναυλία, με εκπληκτικές ερμηνείες από την   παιδική χορωδία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου και την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, που τραγούδησαν γιορτινά τραγούδια  από όλο τον κόσμο, καθώς και μουσικές από  τη Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Δήμου Πειραιά, απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν χθες, στη κεντρική σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 

Μαγική  ατμόσφαιρα στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας  του Δήμου Πειραιά   και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στο Δημοτικό ΘέατροΗ συναυλία  άνοιξε  με την παιδική χορωδία του Πρότυπου Μουσικού

Κέντρου, υπό τη διδασκαλία της Σταυρούλας Καμακάρη και της Μαρίας Σπανού, που ερμήνευσαν  χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

 

Στη συνέχεια, ακολούθησαν σπουδαστές τραγουδιού με εμβληματικά αποσπάσματα από το λυρικό ρεπερτόριο και το μιούζικαλ. Το πρώτο μέρος έκλεισε  με την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, υπό τη διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη, που παρουσίασε διασκευές και συνθέσεις του κλασικού ρεπερτορίου.

 

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ιωάννη – Σέργιου Μαγιάτη συνέπραξε με τον βαρύτονο Πέτρο Σαλάτα σε χριστουγεννιάτικες κλασικές και jazz μελωδίες.

 

Μαγική  ατμόσφαιρα στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας  του Δήμου Πειραιά   και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στο Δημοτικό ΘέατροΟ Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Πρόκειται για μια σημαντική  γιορτή για εμάς, καθώς  και  για τους καθηγητές του Πρότυπου Μουσικού  Κέντρου, όπου  τα παιδιά μάς παρουσίασαν  την εξαιρετική δουλειά που γίνεται  στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους γονείς που μάς εμπιστεύονται τα παιδιά τους,   τους καθηγητές του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου για την  εξαιρετική  Χριστουγεννιάτικη συναυλία».

 

O διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά κ. Βασίλης Μαστοράκης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Είναι μια ιδιαίτερη βραδιά γιατί η γιορτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Συμπράττουμε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου που είναι μία από τις καλύτερες Φιλαρμονικές της Ελλάδος. Είναι σημαντικό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν συνεργάζονται οι φορείς του πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.  Να ευχηθώ καλά  Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους».

 

Μαγική  ατμόσφαιρα στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας  του Δήμου Πειραιά   και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στο Δημοτικό ΘέατροΟ αρχιμουσικός  της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Πειραιά

κ. Ιωάννης  – Σέργιος  Μαγιάτης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που συνεργάζονται οι τρεις θεσμοί πολιτισμού του Δήμου Πειραιά: το Δημοτικό Θέατρο,  η Φιλαρμονική Ορχήστρα και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο. Είναι μια πολύ όμορφη προσπάθεια που τείνει να παγιωθεί.  Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό μάς χαροποιεί ιδιαίτερα.  Να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά».

 

Μαγική  ατμόσφαιρα στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας  του Δήμου Πειραιά   και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button