Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Χαρά, διασκέδαση και συγκίνηση από τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Πειραιά στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους

Χαρά, διασκέδαση και συγκίνηση από τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. του  Δήμου Πειραιά  στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τουςΣτιγμές χαράς, διασκέδασης, αλλά και συγκίνησης χάρισαν στους παρευρισκόμενους τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά.

 

Οι μικροί πρωταγωνιστές παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα θεατρικά έργα, χορογραφίες hip-hop, ρυθμικής και τραγούδησαν τα κάλαντα, αποσπώντας  τa πιο θερμά  χειροκροτήματα.

Στο τέλος της γιορτής, τα παιδιά υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και χαμόγελα τον αγαπημένο όλων Άι Βασίλη,  ο οποίος μοίρασε απλόχερα πολλά δώρα στα παιδιά, ευχές, αγάπη και τη μαγεία των Χριστουγέννων.  

 

Επίσης, στιγμές χαράς χάρισε σε μικρούς και μεγάλους και η  αγαπημένη μασκότ του Ολυμπιακού, ο  «Θρυλέων», που φωτογραφήθηκε μαζί τους.

 

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί τα Κ.Δ.Α.Π. σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», για μαθητές της πόλης, όπου τα παιδιά απασχολούνται δωρεάν καθημερινά, με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν σε εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν με το Ανθρωπιστικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Επίσης, υπενθυμίζεται  ότι ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. να αθληθούν  δωρεάν με τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα  : την ιστιοπλοΐα, την ξιφασκία, το handball και το tennis.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι  η χριστουγεννιάτικη γιορτή προσέφερε χαμόγελα στα παιδιά, προσθέτοντας ότι  τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι μια σημαντική εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές της πόλης μας, να απασχοληθούν δημιουργικά σε καθημερινή βάση με ποιοτικές παιδαγωγικές δραστηριότητες.

«Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των μικρών μας φίλων και χαίρομαι που τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. μέσα από τις πολυποίκιλες χριστουγεννιάτικες δράσεις που παρουσίασαν, ψυχαγωγήθηκαν και πέρασαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, χαράς και ελπίδας. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της όμορφης γιορτής», επεσήμανε ο κ. Μώραλης.

 

Χαρά, διασκέδαση και συγκίνηση από τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. του  Δήμου Πειραιά  στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τουςH Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη,   σε δήλωσή της, εξέφρασε τη χαρά της που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των παιδιών των Κ.Δ.Α.Π. και συνεχάρη τα παιδιά που παρουσίασαν τις όμορφες δράσεις τους.

Η κα Αλιγιζάκη ανέφερε ότι με τον Δήμαρχο Πειραιά και τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κατάφεραν να καλύψουν  ένα κενό που υπήρχε στην πόλη για πάρα πολλά χρόνια, δημιουργώντας, για πρώτη φορά στον δήμο, τα Κ.Δ.Α.Π.  «Θέλαμε μετά τη λειτουργία του σχολείου, τα παιδιά να  διευρύνουν, μέσα από ερεθίσματα, τους γνωστικούς τους ορίζοντες και κυρίως να επικοινωνούν με φίλους μέσα από την κοινή εμπειρία της  δημιουργίας που είναι πολύ σημαντική», επεσήμανε η κα Αλιγιζάκη.

Τέλος, ευχαρίστησε τον  Ερασιτέχνη Ολυμπιακό για τη συνεισφορά του  στα Κ.Δ.Α.Π.,  καθώς και το Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ».

 

Η Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» κα Κική Γρηγοριάδου,  σε δήλωσή της, σημείωσε ότι η χριστουγεννιάτικη γιορτή δημιουργήθηκε με πάρα πολύ αγάπη από τα παιδιά και  ευχαρίστησε  τον Δήμαρχο κ. Μώραλη και την Αντιδήμαρχο κα Αλιγιζάκη που προσέφεραν τη βοήθειά τους  προκειμένου να λειτουργήσουν τα Κ.Δ.Α.Π».

 

Ο  Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη  Ολυμπιακού  κ. Δημήτρης Νάκος,  σε δήλωσή του,  σημείωσε:

«Να πω κι εγώ ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι δέσμευση και υποχρέωση του Ερασιτέχνη  Ολυμπιακού να βοηθάει τα παιδιά.  Χαιρόμαστε με τη δική τους χαρά και θα προσπαθήσουμε του χρόνου  να προσφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες, με περισσότερα τμήματα και συμμετοχές. Θέλουμε να δώσουμε τη χαρά στα παιδιά να μάθουν κι άλλα αθλήματα, να είναι  κοντά στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία».

 

Την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση παρουσίασε η Διευθύντρια Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κα Βασιλική Σωτηρίου.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : ο  Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές κα Νόνη Δούνια και κ. Γιάννης Μελάς. Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, η Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα  Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου, ο Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης  κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο κ. Γιώργος Χασιακής εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και ο Διευθυντής Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Μανώλης Τσιρογιάννης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button