Δελτία τύπου

«FLL DISCOVER & EXPLORE PIRAEUS»: Διαγωνισμός Ρομποτικής για παιδιά στις «Ημέρες Θάλασσας 2022»

 

Ο Διαγωνισμός Ρομποτικής «First Lego League» θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, 28 Μαΐου από τις 09:00 έως τις 14:00, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο  του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2022.

Στον διαγωνισμό θα  συμμετέχουν ομάδες Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών) και Discover (παιδιά ηλικίας 4-6 ετών). Οι ομάδες θα επικεντρωθούν στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία, καθώς επίσης θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους.

Τα μέλη της ομάδας εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, δημιουργούν και παρουσιάζουν τις ιδέες τους.

Συμμετέχει η Ορχήστρα Νέων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά (Διεύθυνση Ορχήστρας: Σταυρούλα Μέντη, Τραγούδι: Ματθαία Σπιταδάκη, Πιάνο: Μαρία Γκολγκάρη & Ματθαία Σπιτιδάκη, Κιθάρα: Νεκτάριος Βασιλείου).

 

Διοργάνωση: Δ/νση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά.

 

Με την υποστήριξη του Mellonlab.

 

 

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2022, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr
  • Υλικά δημοσιότητας, γραφικά και φωτογραφίες στο link: imeresthalassas.gr/press
  • «Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassas και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.
  • Ανεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις των ημερών θάλασσας με την επισήμανση  #imeresthalassas

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button