Δελτία τύπου

4ο Webinar ” Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών ebanking”

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») διοργανώνουν κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών , σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Σας περιμένουμε διαδικτυακά την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στις 18:00 στο 4ο Webinar του 2ου κύκλου με θέμα «Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών ebanking» στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του Ψηφιακού Εγγραμματισμού.

Κεντρικός εισηγητής είναι ο κ. Παναγιωτίδης Βασίλειος, Διευθυντής στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Όσοι επιθυμούν να βρεθούν μαζί μας, παρακαλούμε όπως κάνετε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα: https://tinyurl.com/digitalattiki

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο webinar είναι ανοικτή σε όλους τους δημότες και η παρακολούθησή του δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.

Στο παραπάνω πλαίσιο η δράση συνεχίζεται τον Μάρτιο με την παρακάτω σειρά:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΩΡΑ

ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ

09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

18:00 – 19:00

Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών

16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

18:00 – 19:00

Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

18:00 – 19:00

Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

18:00 – 19:00

Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στην μετά Covid 19 εποχή, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί ένα συντονιστικό κέντρο δράσης οριζόντιας παρέμβασης με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου, και την εκπαίδευση των χρηστών προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σημείωσε χαρακτηριστικά:

« Η πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων, με θέμα την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου, πιστεύω ότι θα συμβάλλει στην προσπάθεια ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, βελτίωσης της καθημερινότητάς τους και προστασίας τους από τους κινδύνους του διαδικτύου.».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button