Δελτία τύπου

Αυτοψία Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στα έργα ανάπλασης στο Μικρολίμανο

«Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο είναι ένα εμβληματικό έργο, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί  θα αναβαθμίσει πλήρως μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε σήμερα, στα υπό εξέλιξη έργα στο Μικρολίμανο.

Ο κ. Μώραλης μαζί με τον  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στην περιοχή, ενημερώθηκαν  για  την πορεία  υλοποίησης των εργασιών.

Αυτοψία Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στα έργα ανάπλασης στο ΜικρολίμανοΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

«Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο είναι ένα έργο που από το 2015 αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Από τότε υπήρξε μια μακρά περίοδος εγκρίσεων, η κατάρτιση της μελέτης, ο διαγωνισμός του έργου, καθώς και μια σειρά προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.

Εκμεταλλευόμενοι και το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω της πανδημίας, ξεκινάμε πιο δυναμικά τα έργα για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο, ένα εμβληματικό και ουσιαστικό έργο για την πόλη μας, το οποίο πιστεύω ότι θα «αγκαλιάσουν» οι κάτοικοι της περιοχής, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες. Θέλω να πιστεύω ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, ώστε οι επιχειρήσεις μετά από μια μεγάλη ταλαιπωρία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και της πανδημίας, να εργαστούν σε ένα νέο, λειτουργικό και όμορφο περιβάλλον.

Σημαντική παράμετρος του έργου αποτελεί επίσης ότι θα έχουμε τηρήσει και τη νομοθεσία, καθώς η κατάσταση που επικρατούσε επί δεκαετίες ήταν εκτός νόμου. Το Μικρολίμανο είναι μια περιοχή που γνωρίζουμε ότι διαθέτει αρχαία, έχει τους αρχαίους νεώσοικους,  μια περιοχή στην οποία  συνυπάρχουν οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι δύσκολα πολλές φορές και προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Είμαι βέβαιος ότι η νέα εποχή στο Μικρολίμανο θα είναι ακόμα καλύτερη, καθώς θα αλλάξει ριζικά όψη και θα γίνει μια σύγχρονη, φιλόξενη περιοχή, πόλος έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας».

Αυτοψία Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στα έργα ανάπλασης στο ΜικρολίμανοΟ Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Είναι μία πολύ σημαντική ανάπλαση, την οποία επιδιώκουμε από το 2015 που είχαμε πάρει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες χρονοβόρες για το δημόσιο ενέργειες, αλλά πλέον έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι διαδικασίες και προχωράμε δυναμικά, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο. Είναι ένα μεγάλο έργο για την πόλη μας σε  ένα ιστορικό σημείο και νομίζω ότι η νέα του μορφή θα αναδείξει τον Πειραιά και την ιστορικότητα της περιοχής».

 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του έργου ισχύουν οι  εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

–  Μονοδρόμηση της Ακτής Κουμουνδούρου στο τμήμα της από Ακτή Δηλαβέρη έως την οδό Ναυάρχου Βότση, με φορά κίνησης προς τη Ναυάρχου Βότση.

–  Τα οχήματα που διέρχονται μέσω της Λ. Αλεξ. Παπαναστασίου, στην οδό Ναυάρχου Βότση, στη συμβολή τους με την Ακτή Κουμουνδούρου θα επιτρέπεται η κίνησή τους  μόνο προς τα δεξιά (προς τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά). Απαγορεύεται η στροφή οχημάτων προς τα αριστερά στην Ακτή Κουμουνδούρου.

Video με δηλώσεις: https://bit.ly/3eM9cUG

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button