Δελτία τύπου

Αυτοψία Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη σε έργα ασφαλτοστρώσεων που ολοκληρώνονται στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα

«Τα έργα που βελτιώνουν τη λειτουργία της πόλης και αλλάζουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των δημοτών έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για τη Δημοτική Αρχή», τόνισε Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε σε εργασίες ασφαλτοστρώσεων που ολοκληρώνονται, σε δρόμους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.  

Ο κ. Μώραλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας – Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, επισκέφθηκαν τις οδούς Μουσών, Νεωρίων και Ευαγγελιστρίας.

Οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μεγάλου έργου του Δήμου «Ανάπλαση και Αναβάθμιση του Παραλιακού Μετώπου», οι οποίες και ολοκληρώνονται.

Στόχος είναι η αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε δρόμους του κεντρικού Πειραιά, προκειμένου να είναι πιο λειτουργικοί και ασφαλείς για πεζούς και οχήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πλαίσιο του έργου έχουν υλοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις σε 45 δρόμους και σε έκταση 67.000 τ.μ. στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, ενώ έχουν κατασκευαστεί πεζοδρόμια έκτασης 45.000 τ.μ. και έχει τοποθετηθεί νέος φωτισμός τύπου LED.

Υπενθυμίζεται, ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις περιοχές του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου ασφαλτοστρώσεων στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, οι δρόμοι έγιναν πιο ασφαλείς και πιο προσβάσιμοι για τους πολίτες, επισημαίνοντας: «Τα έργα που βελτιώνουν τη λειτουργία της πόλης, όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις, οι αναπλάσεις πεζοδρομίων κ.α. είναι σημαντικά για εμάς, πόσο μάλλον όταν αυτά αφορούν το κέντρο της πόλης μας, το οποίο τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα, κυρίως από τα μεγάλα έργα της κεντρικής διοίκησης». Ο κ. Μώραλης τόνισε επίσης, ότι έχουν υλοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, σημειώνοντας πως παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, θα συνεχίσουν να γίνονται παρεμβάσεις σε σημεία που χρήζουν ριζικής ανακατασκευής. «Δεν σταματάμε στιγμή. Στόχος μας είναι να παρέμβουμε σε όσους περισσότερους δρόμους μπορούμε, έτσι ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες ένα ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα της πόλης μας», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας – Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Την τελευταία εξαετία έχει υλοποιηθεί ένα πολύ μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο μας σε όλες τις Κοινότητες, όχι μόνο σε κεντρικούς δρόμους, αλλά κυρίως σε δρόμους στις γειτονιές της πόλης. Στα άμεσα πλάνα μας είναι  η υλοποίηση δύο νέων προγραμμάτων  ασφαλτοστρώσεων και παρεμβάσεων σε πλακόστρωτους δρόμους όπου έχουν παρατηρηθεί φθορές, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο μας».

O Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι οι ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι σημαντικές, καθώς έγιναν σε περιοχές που οι δημότες τις είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη.

Αυτοψία Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη σε έργα ασφαλτοστρώσεων που ολοκληρώνονται στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button