Δελτία τύπου

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τη στήριξη και την προστασία των δημοτών από την πανδημία του κορωνοϊού

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διευρυμένων κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στις ευπαθείς ομάδες της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά υποστήριξε μέσω των κοινωνικών της υπηρεσιών 374 δημότες, κατέγραψε και υλοποίησε 260 αιτήματα συνανθρώπων μας καλύπτοντας διάφορες ανάγκες και πραγματοποίησε 257 δράσεις και υπηρεσίες, με στόχο την καλύτερη δυνατή διαβίωση και την προστασία της υγείας των δημοτών.

Ειδικότερα, άποροι και αδύναμοι οικονομικά δημότες παρέλαβαν 140 πακέτα με τρόφιμα και 50 φαρμακευτικά σκευάσματα κατ΄ οίκον, καθώς και συνταγογραφήσεις φαρμάκων. Επιπροσθέτως υλοποιήθηκαν 23 δράσεις σε οικογένειες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», 19 συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και 158 ώρες εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Σημειώνεται πως η παροχή των υπηρεσιών συνεχίζεται παράλληλα με την καταγραφή νέων αιτημάτων, ενώ ταυτόχρονα έχουν ήδη δρομολογηθεί οι δράσεις επιπρόσθετου επισιτισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως οι διευρυμένες κοινωνικές υπηρεσίες που υλοποιεί η ΚΟ.Δ.Ε.Π. δημιουργούν στην πόλη ένα «δίχτυ» προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, οι οποίες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, χρήζουν περαιτέρω υποστήριξης. «Ο Δήμος Πειραιά καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να συμβάλλει με την προσφορά τροφίμων και φαρμάκων, με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και με μια σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών στη στήριξη των άπορων συμπολιτών μας», τόνισε ο κ. Μώραλης προθέτοντας πως το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πειραιά θα ξεκινήσει την προσφορά δυο δωρεάν γευμάτων ημερησίως σε όσους έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής. Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αναδεικνύεται πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό και καίριο ρόλο σε στιγμές κρίσης. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη με αίσθημα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος της  ΚΟ.Δ.Ε.Π.  κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή όπου πλήττεται η χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού, η ΚΟ.Δ.Ε.Π υποστηρίζει τους δημότες που έχουν ανάγκη με σημαντικές δράσεις, ακολουθώντας και τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. «Ενισχύσαμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην ποιοτικότερη και καλύτερη δυνατή διαβίωση άπορων και αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας», τόνισε ο κ. Βοϊδονικόλας, ο οποίος κλείνοντας σημείωσε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι τους σε αυτή την υγειονομική κρίση.

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τη στήριξη και την προστασία των δημοτών από την πανδημία του κορωνοϊού

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button