Δελτία τύπου

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά για την αποτίμηση των δράσεων αντιμετώπισης του παρεμπορίου και για θέματα εύρυθμης λειτουργίας της πόλης

Σύσκεψη με θέμα την αποτίμηση των επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, καθώς και για θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας της πόλης, πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Η σύσκεψη έρχεται σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά, Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ασφάλειας, Τροχαίας και παραγωγικών τάξεων της πόλης.

Συμμετείχαν: o Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Παναγιώτης Ρέππας και  Γρηγόρης Καψοκόλης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και κα Κυριακή Μπουρδάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο κ. Χαράλαμπος Μελισσινός από το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος,  ο Διευθυντής  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, κ. Βαγγέλης Λινάρδος, ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, ο Υποδιοικητής Τροχαίας Πειραιά, Αστυνόμος κ. Σιλβέστρος Καραγιάννης, ο Υπαστυνόμος κ. Ιωάννης Πλινθάκης, επικεφαλής του  τμήματος παρεμπορίου της ΕΛ.ΑΣ στον Πειραιά, ο Διοικητής της «ΔΙΑΣ», Αστυνόμος Β΄, κ. Χρήστος Μπίμπας, ο Υποδιοικητής της «ΔΙΑΣ», Υπαστυνόμος Α΄,  κ. Ανδρέας Καμαράτος, η Υπαστυνόμος κα  Δανάη Καπάτου, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, η Αστυνομικός Υποδιευθυντής από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, κα Χαρίκλεια Φορτοτήρα, ο Διοικητής του τμήματος Αλλοδαπών Πειραιά, Αστυνόμος, κ. Ιωάννης Ισάνογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Νίκος Μανεσιώτης και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Θεόδωρος Καπράλος, προϊστάμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχιστούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν θα επανέλθει το καθεστώς παρανομίας που υπήρχε πριν. Ο κ. Μώραλης σημείωσε, πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα των δράσεων, ενώ ορίστηκαν νέοι στόχοι και σημεία που χρήζουν περαιτέρω παρέμβασης στην πόλη.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως το παρεμπόριο είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και κοινή αντιμετώπιση σε επιχειρησιακό επίπεδο από τους εμπλεκόμενους φορείς. Κλείνοντας ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη για την καλή συνεργασία.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, κα Κυριακή Μπουρδάκου τόνισε, ότι η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τις πρώτες δέκα ημέρες του Φεβρουαρίου κατασχέθηκαν 6 τόνοι  παράνομων εμπορευμάτων στην πόλη.  Η κα Μπουρδάκου αναφέρθηκε στη συνέχεια αναλυτικά στις επιχειρήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως γίνεται  μια στοχευμένη προσπάθεια για το παρεμπόριο, στα μέτρα των δυνατοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και ζήτησε να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά για την αποτίμηση των δράσεων αντιμετώπισης του παρεμπορίου και για θέματα εύρυθμης λειτουργίας της πόλης

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button