Δελτία τύπου

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά” του Στέφανου Μίλεση στη Δημοτική Πινακοθήκη

Πραγματοποιήθηκε χθες, η παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά κ. Στέφανου Μίλεση, «Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά»,  που διοργάνωσε η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά  και η Φιλολογική Στέγη Πειραιά, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννου Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Στέφανο Μίλεση για την αγάπη του για αυτή την πόλη και για την Πειραϊκή Εκκλησία, λέγοντας ότι αυτά τα οποία σημειώνει στο βιβλίο του με τόση πιστότητα είναι σημαντικά. Τον ευχαρίστησε επίσης, διότι, όλα τα έσοδά του βιβλίου θα τα διαθέσει για την ενίσχυση του ραδιοσταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας. 

 Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης  κα Ασπασία Αλιγιζάκη, στην ομιλία της, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, για τη γενικότερη στήριξή του, καθώς και τους συνεργάτες της  που ξεκίνησαν μαζί τις εκδηλώσεις. «Στόχος  είναι  να φέρουμε τον Πειραιώτη δίπλα στο ξεχασμένο βιβλίο, το πιο σημαντικό εργαλείο για τη γνώση, πάνω στο οποίο όμως, δυστυχώς, έχει κυριαρχήσει και το έχει εκτοπίσει, ενδεχομένως, ο ηλεκτρονικός τύπος και η κυριαρχία της εικόνας. Πρέπει λοιπόν να το ξαναπιάσουμε στα χέρια μας και να εντρυφήσουμε σε αυτό»  σημείωσε η κα Αλιγιζάκη.

Η κα Αλιγιζάκη συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Είναι όμως πολύ σημαντικό και να βλέπεις, κάτι το οποίο ανατρέπει τους φυσικούς νόμους, κάτι που είναι υπερφυσικό κι αυτό να σε οδηγεί στην πίστη. Κι αυτό είναι τελικά το θαύμα. Για μένα, αλλά νομίζω και για  τον κ. Στέφανο Μίλεση, ο οποίος καταγράφει όλα αυτά τα θαύματα, τα οποία  συνετελέσθησαν στην πόλη μας, θαύμα δεν είναι απλά η ανατροπή των φυσικών νόμων, είναι η ανατροπή της έλλειψης πίστης στον Θεό. Με το θαύμα ο Θεός μάς παρουσιάζεται  και καταλαμβάνει έναν χώρο που είναι εξ ορισμού ελεύθερος. Είναι η ψυχή μας. Γι’ αυτό και η συνειδητή πίστη είναι ελευθερία. Τελικά, δεν είναι  το ίδιο το θαύμα το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι η σωτηρία, η οποία «έρχεται» στην ψυχή μας και στην ύπαρξή μας. Είναι  η ολοκλήρωση της ύπαρξής μας μέσα από το θαύμα και μέσα από την παρουσίαση του Θεού σε μας, χάρις σε αυτό το θαύμα. Και αυτό νομίζω ότι είναι και το επιμύθιο αυτού του  απανθίσματος των θαυμάτων της πίστεως».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε  και ο συγγραφέας και Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά κ. Στέφανος Μίλεσης.

 Για το βιβλίο επίσης μίλησαν:

– Ο Δρ. Κοινωνιολογίας της ιστορίας Οθωμανικής περιόδου – Τουρκολόγος, στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς  και Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω  κ. Σταθακόπουλος Δημήτριος

– Ο Θεολόγος, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Φραγκάκος Παναγιώτης

 

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο υπεύθυνος των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» κ. Νικόλαος Σαμπαζιώτης.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν:

Ο Βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Βίτσας, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μακρής, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης  Χατζηπέρος και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά” του Στέφανου Μίλεση στη Δημοτική Πινακοθήκη

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button