Δελτία τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση ανταλλάσοντας ευχές για το νέο έτος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή Πειραιωτών, σημειώνοντας ότι  αυτό συμβαίνει σε όλες τις τελευταίες εκδηλώσεις,  είτε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, παρουσία του Πρωθυπουργού  είτε στην  κοπή πίτας των  παραγωγικών τάξεων του Πειραιά. «Βρίσκονται εδώ,  εκπρόσωποι όλης της πόλης και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί παρά τις όποιες θεμιτές διαφορετικές απόψεις, είμαστε όλοι μαζί», τόνισε ο κ. Μώραλης και σημείωσε ότι όλοι μαζί «παλεύουν» με τα προβλήματα και όλοι μαζί συζητούν  και βρίσκουν λύσεις.

Επεσήμανε ότι η Β΄ Δημοτική Κοινότητα είναι μια «κομβική» Κοινότητα, χαρακτηρίζοντάς την «πολύπαθη»,  λόγω της κατασκευής του τραμ, το οποίο δημιούργησε προβλήματα στο κέντρο της πόλης. Από την άλλη όμως, σημείωσε ότι είναι μια Δημοτική Κοινότητα, που όταν  ολοκληρωθούν οι σταθμοί του μετρό θα αλλάξει όχι μόνο η λειτουργία  της,  αλλά και η εικόνα  της.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στον Πύργο του Πειραιά,  σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ο προσυμβατικός έλεγχος, τονίζοντας πως η αξιοποίησή του αποτελεί ορόσημο για την πόλη μας. Αναφέρθηκε επίσης, στο Μικρολίμανο, λέγοντας ότι θα αναβαθμιστεί ριζικά η περιοχή. Ο Δήμαρχος Πειραιά, υπογράμμισε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα σε όλους τους τομείς, προσθέτοντας ότι υπάρχουν προβλήματα και θα υπάρχουν και τα επόμενα χρόνια, αλλά – όπως είπε – βαδίζουμε σε ένα σωστό δρόμο ως πόλη και τα αποτελέσματα θα φανούν  αρκετά σύντομα.

Στο τέλος του χαιρετισμού του, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε : «Θα ήθελα να  διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο εργαζόμαστε  μαζί  για να αλλάξουμε τον Πειραιά και τη ζωή όλων προς το καλύτερο. Θα δουλέψουμε παραπάνω, πιο οργανωμένα, με μεγαλύτερη επιμονή  για να τα καταφέρουμε σε περισσότερους τομείς».

 

Ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι από την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας,  κατάρτισε ένα νέο τεχνικό πρόγραμμα που με την αρωγή της Δημοτικής Αρχής αρχίζει  να γίνεται πραγματικότητα.  Ο κ. Νανόπουλος σημείωσε, ότι πρώτοι στόχοι που ήδη άρχισαν να υλοποιούνται είναι η βελτίωση της καθημερινότητας στην καθαριότητα, στο πράσινο και στην ασφάλεια. Συνεχίζονται – όπως είπε – να  γίνονται ασφαλτοστρώσεις σε διάφορα σημεία της Β΄  Δημοτικής Κοινότητας και ακολουθούν άμεσα στην περιοχή της Ευαγγελίστριας και του Πασαλιμανιού.  Επίσης, οι παιδικές χαρές θα αναμορφωθούν άμεσα για να είναι πιο  χρηστικές από τα παιδιά.  Ανέφερε επίσης, ότι ο φωτισμός αλλάζει. Το κέντρο του Πειραιά θα γίνει πιο φωτεινό και πιο ασφαλές. Επιπλέον, υπογράμμισε  ότι οι βασικοί στόχοι για τη νέα χρονιά είναι η αντιμετώπιση της επικινδυνότητας των εγκαταλελειμμένων κτηρίων και ο επαναπροσδιορισμός της κυκλοφορίας, ζητήματα που είναι ιδιαίτερα έντονα στο κέντρο.

Ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας,  επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας αναμόρφωσης της περιοχής προγραμματίζονται μεγάλα έργα, όπως η ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, το «ξαναζωντάνεμα» του Πύργου και η δημιουργία της Ιπποδάμειας αγοράς, έργα που –όπως σημείωσε – αρχίζουν να μην είναι  μόνο σε μακέτες, αλλά να παίρνουν και πραγματική μορφή. Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

Το φλουρί της πίτας έτυχε στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» κ. Νίκο Βλαχάκο.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κα Άννα Ζαντίδου.

Τους παρευρισκόμενους στην κοπή της πίτας ψυχαγώγησαν η χορωδία του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου,  το Πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro Coro και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: οι  Βουλευτές κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς και Νίκος Μανωλάκος, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων,  Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης,  Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και  πλήθος Πειραιωτών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button