Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο συνεχίζουν τη συνεργασία τους, με μια σειρά εκδηλώσεων και συναυλιών.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο φουαγιέ του θεάτρου υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Εκτός των καθηγητών, των μαθητών και των μουσικών συνόλων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου θα συμμετέχουν επιφανείς προσκεκλημένοι της εγχώριας μουσικής σκηνής.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, τόνισε  πως η συνεργασία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου και του Δημοτικού Θεάτρου, αποτελεί ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για τον Πειραιά. «Επιθυμία μας στον Ο.Π.Α.Ν.  είναι να υλοποιούμε εκδηλώσεις πολιτισμού, τις οποίες μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν οι δημότες μας, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας. Σταθερός μας στόχος είναι το  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να είναι ένα ανοικτό θέατρο για το ευρύ κοινό και να φιλοξενεί καλλιτεχνικές δράσεις υψηλού επιπέδου», σημείωσε ο κ. Βουράκης, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, 12:30

«Η μαγεία της Συμφωνικής Ορχήστρας»

Νεανική Ορχήστρα Εγχόρδων Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, Διεύθυνση: Σταυρούλα Μέντη

Camerata Junior – Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής, Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας, Σολίστ στο πιάνο: Αλέξανδρος Μπενετάτος.

 

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, 18:00

Κυριακάτικα Μουσικά Απογεύματα: «Λιμάνια του κόσμου»

Κιθαριστική Ορχήστρα Πειραιά, Διεύθυνση: Αντώνης Μυτακίδης.

 

Κυριακή 5 Απριλίου 2020, 18:00

Κυριακάτικα Μουσικά Απογεύματα: 5o  Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά «Η Κλασική Κιθάρα συναντά το Ρεμπέτικο – Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη»

Piraeus Guitar Ensemble

Ρεμπέτικη κομπανία «ΝΟΜΟ…τέλια»

Το Piraeus Guitar Ensemble αποτελεί τον πυρήνα της Κιθαριστικής Ορχήστρας Πειραιά, που έχει εμφανιστεί κατά καιρούς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Βεάκειο Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

Το “ΝΟΜΟ … τέλια” είναι ένα μουσικό σχήμα, αποτελούμενο από μάχιμους δικηγόρους – ερασιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές, που αγαπούν και υπηρετούν με συνέπεια το ρεμπέτικο, το παραδοσιακό και το σμυρναίικο  τραγούδι.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Μαστοράκης και Στέλιος Γκόλγκαρης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button