Δελτία τύπου

Προσφορά παιχνιδιών και βιβλίων σε παιδιά ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ.  Γιάννης Βοϊδονικόλας προσέφεραν σε παιδιά ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. τα παιχνίδια και τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne D΄Arc».

Η προσφορά των παιχνιδιών και των βιβλίων πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στην  Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D΄Arc» και συνοδεύτηκε από Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα των μαθητών και μαθητριών της Σχολής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη είναι μία σημαντική πρωτοβουλία της ΚΟ.Δ.Ε.Π., σε συνεργασία με ένα ιστορικό σχολείο που κοσμεί την πόλη του Πειραιά, την Ελληνογαλλική Σχολή  «Jeanne D’ Αrc». Ο κ. Μώραλης τόνισε πως  στόχος είναι κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς παιχνίδι και χωρίς  ένα βιβλίο.  Επεσήμανε πως οι γιορτές των Χριστουγέννων περνούν μηνύματα  αγάπης και αλληλεγγύης, λέγοντας πως είναι μια ευκαιρία να στηρίξουμε όλοι τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και ειδικά τα παιδιά.  «Πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης σαν κι αυτήν δίνουν χαρά στα παιδιά και στις οικογένειές τους, προσφέρουν χαμόγελα κι ελπίδα», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι οι Πειραιώτες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι  και συμβάλλουν πάντα στις κοινωνικές πρωτοβουλίες του Δήμου. «Επιθυμία μας είναι να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερες κοινωνικές δράσεις για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη στήριξή μας. Όσο υπάρχει ανάγκη για βοήθεια, θα είμαστε παρόντες», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης,  ο οποίος ευχαρίστησε δημότες και φορείς της πόλης που προσέφεραν παιχνίδια και βιβλία για τα παιδιά.

Ο Πρόεδρος της  ΚΟ.Δ.Ε.Π.  κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι τιμή και χαρά που η ΚΟ.Δ.Ε.Π.  συνεργάζεται με ένα εξαιρετικό σχολείο  όπως είναι η Ελληνογαλλική Σχολή  «Jeanne D’ Αrc».  Ανέφερε πως από αυτή τη συνεργασία συγκεντρώθηκαν δώρα που προσφέρθηκαν σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην πόλη μας ότι όταν η Δημοτική Αρχή, οι φορείς και οι πολίτες συνεργάζονται τα  καταφέρνουν, γίνονται αποτελεσματικοί και φέρνουν την ελπίδα». Στη συνέχεια δήλωσε ότι η ΚΟ.Δ.Ε.Π. θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες  που έχουν  ανάγκη και ειδικότερα τα παιδιά, λέγοντας πως αποτελεί και για τον ίδιο,  ως Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. έναν σημαντικό στόχο.  Κλείνοντας σημείωσε: «Κανένα παιδί  στον Πειραιά να μην μείνει απροστάτευτο  και καμία οικογένεια μόνη της».

Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne D’ Αrc» κ. Θεόφιλος Γεωργούσης, σε δήλωσή του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη  γιατί -όπως είπε – δίνει την ευκαιρία στους γονείς, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς να προσφέρουν. Τόνισε πως για  την Ελληνογαλλική Σχολή η προσφορά στον συνάνθρωπο αποτελεί προτεραιότητα, λέγοντας ότι η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Σχολής για συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων ήταν σημαντική. «Μέρες τώρα τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς, συγκέντρωναν  δώρα, βιβλία και παιχνίδια για τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν»,  σημείωσε ο κ. Γεωργούσης, ο οποίος επεσήμανε ότι οι Έλληνες πάντα βοηθούν δείχνοντας σε κάθε ευκαιρία την αλληλεγγύη που τους χαρακτηρίζει.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button