Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΕΠΑΘΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ORC ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 2019

Στην τελετή απονομής επάθλων στους νικητές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  ORC Ανοικτής Θαλάσσης 2019 που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά,  απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο αγώνας, ο οποίος διεξήχθη επί τέσσερις ημέρες στον Φαληρικό Όρμο με τη συμμετοχή 21 σκαφών και πλήθος πληρωμάτων περίπου 200 αθλητών, μεταξύ των οποίων και Ολυμπιονίκες, τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε πως η εκδήλωση απονομής επάθλων στους νικητές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  ORC Ανοικτής Θαλάσσης 2019 είναι σημαντική, επισημαίνοντας πως είναι υπερήφανος ως Δήμαρχος της πόλης που διεξάγονται μεγάλοι αγώνες στον Πειραιά. Ο κ. Μώραλης συνεχάρη τα πληρώματα και τους αθλητές που  αγωνίστηκαν επί τέσσερις μέρες δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όλους.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΕΠΑΘΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ORC ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 2019

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά, αφού τόνισε πως είναι σημαντική η παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά στην εκδήλωση, έθεσε το θέμα της διαχείρισης του Μικρολίμανου.  Συγκεκριμένα ανέφερε πως η λειτουργία του δεν είναι αυτή που θα ήθελαν ο Δήμος, τα σωματεία, οι αθλητές, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες. Τόνισε πως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ξεκινάει σε 25 με 30 ημέρες και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα 3 λιμάνια της πόλης: στο μεγάλο λιμάνι το οποίο διαχειρίζεται πλέον η Cosco, στο Πασαλιμάνι και τη Ζέα που το διαχειρίζονται ιδιώτες και στο Μικρολίμανο για το οποίο –όπως σημείωσε – έχει την ευθύνη μέχρι τώρα το σωματείο «Άγιος Κοσμάς».

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι έχει ήδη θέσει στην τωρινή, αλλά και στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση  με όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να περάσει  η διαχείριση αυτού του λιμανιού  στον Δήμο Πειραιά, έτσι ώστε να έχει την ευθύνη ο Δήμος Πειραιά να βελτιώνει τις εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε χαρακτηριστικά πως το λιμάνι του Μικρολίμανου είναι παρατημένο στην τύχη του εδώ και πάρα πολλά χρόνια, λέγοντας πως είναι ένα από τα πιο ωραία τοπία του λεκανοπεδίου και της Ελλάδας. Σημείωσε επίσης πως με την κοινή βούληση του Δήμου, της Πολιτείας και των σωματείων μπορεί να γίνει  ένα λιμάνι υπόδειγμα, όχι μόνο για τους κατοίκους και τους τουρίστες, αλλά και για τους αθλητές, τους ιδιοκτήτες σκαφών και όσους δραστηριοποιούνται στο Μικρολίμανο.

Τέλος, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ι.Ο.Π. κ. Γιάννη Παπαδημητρίου για τη διοργάνωση, λέγοντας πως έχουν μια άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τη διοίκηση του Ι.Ο.Π. και τους αθλητές.

O Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά κ. Γιάννης Παπαδημητρίου σε δήλωσή του ανέφερε:

«Αυτές τις 4 ημέρες ζήσαμε στον Πειραιά έντονες συγκινήσεις και σπουδαίες ιστιοπλοϊκές μάχες. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θαλάσσης ORC 2019, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 200 ιστιοπλόοι με 21 σκάφη, μεταξύ των οποίων και οι Ολυμπιονίκες, Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Δημήτρης Μούγιος, Δημήτρης Δεληγιάννης και Λεωνίδας Πελεκανάκης, αλλά και οι Γιάννης Μιτάκης, Παναγιώτης Καμπουρίδης και Μιχάλης Πατενιώτης που έχουν πάρει μέρος  σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ανταγωνίστηκαν μέχρι την τελευταία κούρσα για τον τίτλο του  πρωταθλητή Ελλάδος στην ανοιχτή θάλασσα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και ευχαριστούμε  που για μια ακόμη φορά μας στήριξαν και στάθηκαν στο πλευρό του Ομίλου. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ για την αμέριστη βοήθεια τον Δήμαρχό μας Γιάννη Μώραλη».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button