Δελτία τύπου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019  στο γραφείο της,στο πλαίσιο των επαφών του Δημάρχου με Υπουργούς της νέας κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μώραλης ζήτησε την στενή, συνεχή και συντονισμένη συνεργασία του Δήμου Πειραιά  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν με θετικό και αποτελεσματικό τρόπο, σημαντικά θέματα που αφορούν την πολιτιστική αναβάθμιση του Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

– Η σταθερή άποψη του Δήμου για τη δημιουργία του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι που περιλαμβάνεται στο αναθεωρημένο master plan του Ο.Λ.Π.

– Η προστασία, η ανάδειξη και ο σεβασμός στην πολιτιστική μας κληρονομιά τα οποία πρέπει να συμβαδίζουν με την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα, όπως το πρόσφατο, της κήρυξης σχεδόν όλου του Πειραιά σε αρχαιολογικό χώρο.

– Η γρήγορη αποκατάσταση και αξιοποίηση, του αρχαιολογικού χώρου στη Φρεαττύδα, που εδώ και περίπου 15 χρόνια παραμένει περιφραγμένος και έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, αλλά και η πολιτιστική και αρχαιολογική αναβάθμιση, όλης της ακτογραμμής στην Πειραϊκή. Άλλωστε για την ανάπλαση όλης της Πειραϊκής,  έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα χρήματα από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.

– Η περαιτέρω αξιοποίηση και αναβάθμιση των δυο βασικών παραλιών του Πειραιά, στα Βοτσαλάκια και την Φρεαττύδα, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες ως αρχαιολογικοί χώροι.

– Η αξιοποίηση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύση, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει κέντρο αναφοράς στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Ιδιαίτερη συζήτηση – παρόντος του καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νίκου Διαμαντή – έγινε για την πορεία και τη λειτουργία  του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η προσφορά του οποίου στον Πολιτισμό έχει ξεπεράσει τα όρια της πόλης και έχει κατακτήσει ξεχωριστό κύρος και αξία.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε την απρόσκοπτη υλοποίηση, αλλά και την ανανέωση για την επόμενη τετραετία της προγραμματικής σύμβασης ,που έχει συναφθεί μεταξύ του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού, έτσι ώστε η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και η οικονομική του ενίσχυση, να συνεχιστούν απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

Η Υπουργός κα Λίνα Μενδώνη δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει έμπρακτα όλες τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου κ. Μώραλη, με τις οποίες βεβαίως συμφωνεί, για την πολιτιστική αναβάθμιση του Πειραιά και ότι μετά την κατάλληλη προετοιμασία μεταξύ των δυο φορέων του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού, σύντομα θα επισκεφθεί τον Δήμο και τον Πειραιά.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button