Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Πειραιά και η Σχολική Επιτροπή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Πειραιά σε συνεργασία με το Σωματείο «Έργο Πολιτισμού Τέχνης και Εκπαίδευσης» και τον θίασο θεάτρου μαριονετών «Ελληνικές Μαριονέτες», διοργάνωσαν δωρεάν θεατρικές παραστάσεις μαριονέτας σε δημοτικά σχολεία  της πόλης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το κλασικό διαχρονικό παραμύθι «Ο Κρυμμένος Θησαυρός», σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και να ζήσουν μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία, μέσα από τις εντυπωσιακές μαριονέτες, τα περίτεχνα σκηνικά, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, τα ειδικά εφέ και κυρίως, μέσα από τις ηχογραφημένες ερμηνείες των αξέχαστων ηθοποιών Χρόνη Εξαρχάκου, Ανδρέα Ντούζου, Ζώρα Τσάπελη, Ντάνου Λυγίζου, Αγνής Βλάχου, Δήμητρας Σερεμέτη και Στέλλας Γκρέκα.

Να σημειωθεί, ότι πριν από κάθε παράσταση, μέσω ειδικής παρουσίασης, οι μαθητές διδάχτηκαν την ιστορία της τέχνης των μαριονετών και την τεχνική κατασκευής και κίνησής τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε: 

«Στόχος μας είναι να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό. Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση και τις τέχνες μας και να τα γνωρίσουμε και στα παιδιά μας. Μέσα από τον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού, η παράσταση μετέδωσε στα παιδιά μηνύματα για τη γνώση, τα βιβλία, το διάβασμα, την αλήθεια, την εντιμότητα, την αγάπη και τη φιλία. Θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες δράσεις πολιτισμού, ώστε ο Δήμος Πειραιά να συνδράμει περαιτέρω στην πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών, μέσα από τη  βιωματική εκπαίδευση και την ποιοτική ψυχαγωγία».

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button