Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ BAZAAR ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «JEANNE D’ ARC»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τη σύζυγό του κα Βάλια Κυριαζή – Μώραλη και τα παιδιά του το Βazaar της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne d’ Arc» στο κτηριακό  συγκρότημα της Σχολής.  Το Bazaar  οργανώνεται από το 2002  κάθε δύο χρόνια, έχει φιλανθρωπικό σκοπό και περιλαμβάνει πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και δράσεις εθελοντισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Η Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d’ Arc» είναι ένα σχολείο που τιμά την πόλη του Πειραιά.  Επισκέφθηκα το Bazaar, το οποίο είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που  πραγματοποιείται  κάθε δυο χρόνια και περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις, ενώ έσοδα διατίθενται σε φιλανθρωπικό σκοπό. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός, ότι στο πλαίσιο του  Bazaar υπήρχαν κοινωνικές δράσεις όπως αιμοδοσία, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Παράλληλα υλοποιούνται αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και ένα  ποικίλο πρόγραμμα που προσφέρει διασκέδαση και χαρά   στα παιδιά και στους γονείς.  Χαιρόμαστε που η πόλη μας διαθέτει σχολεία σαν την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d’ Arc», καθώς προάγει όχι μόνο την εκπαίδευση, αλλά καθοδηγεί τα παιδιά να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.  Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση, καθώς και στους μαθητές και  στις μαθήτριες».

Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής  «Jeanne d’ Arc»  κ. Θεόφιλος Γεωργούσης σε δήλωσή του,  υπογράμμισε:

« Το Bazaar  διοργανώνεται εδώ και 20 χρόνια, κάθε δύο χρόνια κι έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε πάρα πολλά ιδρύματα. Φέτος,  βοηθάμε  τη «Φλόγα», το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος και το 7Ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου.  Η συμμετοχή  είναι πάρα πολύ μεγάλη, η εκδήλωση αυτή  συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου όλη την ημέρα.  Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 9:00  το πρωί και τελειώνουν με πάρτι το απόγευμα. Έχουμε βιβλιοπωλεία, εστιατόρια, περίπτερα, κρεπερί, καφετέριες. Πραγματικά το διασκεδάζουν όλοι και οι απόφοιτοι και οι μαθητές μας και οι γονείς. Το Bazaar  προσφέρει μεγάλη χαρά και χαιρόμαστε πάρα πολύ για αυτό».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν επίσης στο Bazaar, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά  Γλύκα – Χαρβαλάκου, καθώς και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button