Δελτία τύπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ 2019» ΣΤΟ ΕΒΕΠ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες  στην ετήσια εκδήλωση του ομίλου «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ 2019», που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΠ  και απένειμε το βραβείο Πολιτισμού στην κα Κέλλυ Πολυχρονίου, για τη συμβολή της στην προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη  τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ομίλου «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» κα Νανά Λάτση καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη γενικότερη προσφορά τους στις τέχνες, στον πολιτισμό, στα γράμματα και στην πόλη του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης μιλώντας για την κα Πολυχρονίου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Συγχαίρω την κα Πολυχρονίου για το σημαντικό της έργο.

Μακάρι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται επιστημονικά και με τέτοια δράση στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα μας, για να βγούμε από  το τέλμα που έχουμε περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Είστε πρεσβευτές της Ελλάδος στο εξωτερικό,  πιστεύω όμως  ότι έχουμε ανάγκη να σταματήσει κάποια στιγμή η εκροή περαιτέρω επιστημόνων και να καταφέρουμε να μείνουν στην Ελλάδα άνθρωποι, με παιδεία και επιστημονική κατάρτιση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Κέλλυ Πολυχρονίου είναι καθηγήτρια κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, ιδρύτρια του  θερινού σχολείου  Νέας Ελληνικής Γλώσσας  και ιδρύτρια του Οργανισμού Φιλελλήνων. Από το 2010 διδάσκει στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, όπου διευθύνει και Πρόγραμμα Νέων Ελληνικών και Λογοτεχνίας.

Επίσης, στη χθεσινή εκδήλωση τιμήθηκε με το βραβείο ναυτικής παράδοσης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, για το έργο της και την παρουσία της στον χώρο της ναυτιλίας. Το βραβείο απένειμε στην κα Νταϊφά, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Πατέρας.

Η κα Νταϊφά ευχαρίστησε για τη βράβευσή της την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», τονίζοντας ότι αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή αυτή η βράβευση.

Στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε  στη δραστηριοποίηση της στο χώρο της ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι ανέλαβε την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση από νεαρή ηλικία, λόγω  της αγάπης που είχε για τη θάλασσα και τον θαυμασμό και την εκτίμηση  στον αείμνηστο πατέρα της Σταύρο Νταϊφά ως πλοιοκτήτη και όχι μόνο. «Έμαθα από αυτό και την οικογένειά μου πόσο σημαντικές είναι η προσφορά και η συνεισφορά, η στήριξη του κοινωνικού συνόλου», σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Νταϊφά.

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Χαρβαλάκου- Γλύκα.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button