Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η ετήσια εκδήλωση του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο της  Δημοτικής Πινακοθήκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κάθε χρόνο η πόλη θα αλλάζει προς το καλύτερο, σημειώνοντας ότι αυτό δεν αφορά τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο αλλά τον Πειραιά, καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «η πόλη μας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία και αξιοποιεί».

Όσον αφορά τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ο κ. Μώραλης, τόνισε ότι το όποιο μερίδιο επιτυχίας «πιστώνεται» στην κυρία Ζηλάκου, στη Διευθύντρια και στους εργαζόμενους. Τόνισε επιπλέον πως οι γονείς φαίνονται ικανοποιημένοι από τη λειτουργία και τις υπηρεσίες των Βρεφονηπιακών Σταθμών, παρά τα υπαρκτά προβλήματα.

Στη συνέχεια, ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους γιατί, όπως είπε, υπερβαίνουν πολλές φορές εαυτούς για να λύσουν προβλήματα, τονίζοντας ότι οι ελλείψεις και τα θέματα που απασχολούν τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς είναι γνωστά. Επίσης επεσήμανε πως δεν υπάρχουν πολλά  κτηριακά προβλήματα και πως το προσωπικό  είναι περισσότερο από άλλες χρονιές.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι από τώρα πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα που έχουν σχέση με τους κανονισμούς λειτουργίας των κτηρίων και τις ανάγκες που έχουν, ώστε και η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, να βρουν λύσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και να παράγουν σημαντικό και καλό έργο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προγράμματα που υλοποιούν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, λέγοντας πως πρόκειται για όμορφες δράσεις τις οποίες χαίρεται και ο ίδιος ως θεατής. Όπως δήλωσε, η παράσταση στο Βεάκειο, στο Δημοτικό Θέατρο, τα αθλητικά δρώμενα που γίνονται στα Βοτσαλάκια,  είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο για έναν Δήμο, σημειώνοντας ότι δεν οφείλονται στον Δήμαρχο, αλλά σε  όλο το προσωπικό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ότι με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς έχει τη λιγότερη ενασχόληση από όλες τις άλλες διευθύνσεις και αυτό το απέδωσε στο γεγονός ότι η κα Ζηλάκου, η κα Βασίλαινα και οι συνεργάτες τους τα πάνε πολύ καλά.  Αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι η χαρά ενός Δημάρχου:   να λειτουργεί  εύρυθμα μια διεύθυνση  με την πολιτική Προϊσταμένη, τη Διευθύντρια, τους Προϊσταμένους και όλο το προσωπικό.

Ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Αντιδημάρχους, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, γιατί όλοι έχουν ευαισθησία απέναντι στα παιδιά και ειδικά αυτών των ηλικιών.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά, ότι οποιαδήποτε κι αν είναι η Δημοτική Αρχή, θα συνεχιστεί αυτή η καλή δουλειά στον Δήμο Πειραιά «που μας κάνει και νιώθουμε όλοι υπερήφανοι», κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, αφού ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους να έχουν υγεία, οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία, σημείωσε ότι στόχος για το επίπεδο των Βρεφονηπιακών Σταθμών το 2019, είναι να  συνεχιστεί η καλή και παραγωγική δουλειά που γίνεται και να εξακολουθήσουν να κρατούν σε υψηλό επίπεδο, όπως ακριβώς συμβαίνει τα 4,5 τελευταία χρόνια,  τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά.

Στη συνέχεια, η κα Ζηλάκου,  αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η προσχολική ηλικία στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, και τόνισε τον σπουδαίο ρόλο που παίζει σε αυτό, το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών, σημειώνοντας  ότι,  καθημερινά  όλες οι ενέργειές τους  είναι αφιερωμένες να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν το καλύτερό τους εαυτό.

Επίσης, υπογράμμισε ότι σημαντικός στόχος  είναι η κάλυψη των βιολογικών αναγκών των παιδιών, μέσα σε ένα «ζεστό» περιβάλλον, υλοποιώντας όπως είπε, τα πιο σύγχρονα προγράμματα προσχολικής εκπαίδευσης προς όφελος των παιδιών. Η κα Ζηλάκου,  έκανε ειδική αναφορά στη   καλλιέργεια σημαντικών ικανοτήτων από το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό των σταθμών, το οποίο  βοηθά  τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα και να  μεταβούν ομαλά στα επόμενα στάδια της σχολικής αγωγής.

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, ευχαρίστησε θερμά τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα Ειρήνη Βασίλαινα και τον Προϊστάμενο κ.  Παναγιώτη Δρούτσα, για την άριστη συνεργασία που έχουν.

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλο το έμπειρο και άξιο προσωπικό της Διεύθυνσης των Βρεφονηπιακών Σταθμών, διοικητικό, εκπαιδευτικό, βοηθητικό, που καθημερινά δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας για την απρόσκοπτη λειτουργία των  Σταθμών μας, κάτι το  οποίο    εκτιμώ βαθύτατα. Χαίρομαι πραγματικά και αναγνωρίζω την  ποιοτική δουλειά που βλέπω καθημερινά ότι  γίνεται» επεσήμανε η κα Ζηλάκου.

Βασικός στόχος και όραμα της Δημοτικής Αρχής, όπως είπε,  είναι να βρίσκεται δίπλα στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και να στέκεται  καθημερινά στο πλευρό κάθε οικογένειας.

Τέλος, η κα Ζηλάκου, ευχαρίστησε θερμά, τον Δήμαρχο κ. Γιάννη  Μώραλη,  για την αμέριστη  στήριξή του και τη συμπαράστασή του  στις καθημερινές προσπάθειες που γίνονται, για να κρατηθεί ψηλά ο πήχης των Βρεφονηπιακών Σταθμών στον Δήμο Πειραιά.

 

Η Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Ειρήνη Βασίλαινα, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, τόνισε ότι παρ’ όλες τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε η χώρα, διανύθηκε μια χρονιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ομαλή και δημιουργική.  Αδειοδοτήθηκαν 17 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και ένα Κέντρο Φιλοξενίας.  Εφαρμόστηκε ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.  Έγιναν δράσεις όπως:  διαλέξεις,  θεατρικό παιχνίδι,  γυμναστική,  προγράμματα για την υγιεινή και τη διατροφή των βρεφών και νηπίων.  Έγιναν χριστουγεννιάτικες και καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button