Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΒΕΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και των παραγωγικών φορέων, στο μέγαρο του ΕΒΕΠ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  στον χαιρετισμό του, εξήρε τη σύμπνοια των παραγωγικών φορέων της πόλης, σημειώνοντας πως για έκτη συνεχόμενη χρονιά  πραγματοποιείται αυτή η  εκδήλωση από όλους τους παραγωγικούς φορείς,  κάτι το οποίο δείχνει τη συνεργασία που υπάρχει στον Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον Πειραιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Για τη χώρα δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, άκουσα διάφορες εκτιμήσεις σήμερα εδώ, αλλά για τον Πειραιά είμαι ακόμα πιο αισιόδοξος, καθώς είναι μία πόλη με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι η πόλη που στηρίζεται στους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Ο Πειραιάς είναι  η  είσοδος και η έξοδος εκατομμυρίων τουριστών, είναι η  φυσική έδρα της ναυτιλίας».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει δρομολογηθεί ποτέ στην πόλη του Πειραιά. Συγκεκριμένα όπως είπε, ο Δήμος Πειραιά έχει εξασφαλίσει συνολικά 111.683.000 ευρώ μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης κι άλλων Ευρωπαϊκών πόρων, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε αναπτυξιακά έργα.  Επιπλέον μίλησε για τις επενδύσεις στο λιμάνι και για τα έργα του μετρό και το τραμ τα οποία θα αλλάξουν- όπως είπε- προς το καλύτερο τη ζωή και των Πειραιωτών και των επισκεπτών.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης μίλησε και για άλλες σημαντικές επενδύσεις, όπως είναι μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση της πρώην  καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, η αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά δίνουν προοπτική στον Πειραιά, έτσι ώστε να  γίνει η πόλη πιο φιλική, πιο όμορφη, πιο λειτουργική και πιο ανθρώπινη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε χαρακτηριστικά πως στην πόλη του Πειραιά όλοι οι φορείς ενωμένοι, έχουν δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό:  «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί: η Μητρόπολη, οι παραγωγικές τάξεις, ο Δήμος, η Περιφέρεια. Παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες, έχουμε πλέον ένα μακρόπνοο πλάνο για τον Πειραιά, το οποίο  αν όλοι δουλέψουμε σκληρά, θα ευοδωθεί επ΄ ωφέλεια των κατοίκων του Πειραιά, αλλά και των επισκεπτών και των τουριστών», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης,  αφού συνεχάρη όλους τους προέδρους των παραγωγικών φορέων, ανέφερε ότι το 2019 είναι μια χρονιά που έχει το λιγότερο τέσσερις εκλογικές διαδικασίες και ζήτησε να δώσουν όλοι στους δημότες και στους πολίτες ένα  μήνυμα διαφορετικό: «Μπορούμε να αντιπαρατεθούμε κόσμια, να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να μην έχουμε μία χρονιά με εντάσεις και στη χώρα, αλλά πολύ περισσότερο στον Πειραιά, τον οποίο εκπροσωπώ», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κα  Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα, οι κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Στέλιος Γαϊτανάρος, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ.κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος και Δημήτρης Γκερλές, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button