Δελτία τύπου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΤΟΥΣΗ

Ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά θα διοργανώσει ο Δήμος από τον Οκτώβριο, όπου ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης θα κάνει απολογισμό του έργου του, προγραμματισμό των παρεμβάσεων που σχεδιάζει και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοτών για το παρόν και το μέλλον της γειτονιάς τους.

Αυτό προανήγγειλε ο κ. Μώραλης μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά και Κ. Πετούση.

Παράλληλα σημείωσε ότι κάποιοι πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και είναι θεμιτό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις για την αποδοτικότητα της Δημοτικής Αρχής και να ασκείται κριτική, ωστόσο τόνισε ότι όλα θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα την αλήθεια.

Όπως επεσήμανε κάποια site υποκινούμενα από προσωπικές διαφορές και επιδιώξειςπαραποιούν και αποκρύπτουν συστηματικά την αλήθεια, παρουσιάζοντας μεμονωμένα περιστατικά έλλειψης καθαριότητας και εγκατάλειψης των πάρκων της πόλης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι περιμένουν την ώρα που θα είναι γεμάτοι οι κάδοι προκειμένου να τους φωτογραφήσουν ή να εμφανιστεί κάποιο δέντρο απότιστο -επειδή έχουν κλαπεί τα μέσα αυτόματου ποτίσματος- για να πουν ότι όλα τα πάρκα του Πειραιά είναι κατεστραμμένα.

«Ο Πειραιάς είναι μία μεγάλη πόλη και αυτό συνεπάγεται παθογένειες, που όμως έχουν όλες οι μεγάλες πόλεις του κόσμου», υπογράμμισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας παράλληλα, ότι είναι και μια πόλη λιμάνι που εξαιτίας της λειτουργίας του έχει κάποιες επιβαρύνσεις. «Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα στον Πειραιά, αλλά υπάρχουν και ωφέλειες, τόσο από την λειτουργία του λιμανιού όσο και από την πραγματικότητα ενός μεγάλου αστικού κέντρου», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

«Η Δημοτική Αρχή παρεμβαίνει σε κάθε περίπτωση και προσπαθεί να διατηρεί την πόλη σε άριστο επίπεδο, όμως δεν λέμε ότι τα κάνουμε όλα καλά, διότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» συνέχισε ο Δήμαρχος Πειραιά, σημειώνοντας ότι κάποια πράγματα γίνονται και αφού γίνονται, πρέπει να λέγονται.

«Αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε άποψη για την πόλη θα πρέπει να παρουσιάσουμε την αλήθεια της πόλη», είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έργα που χρόνιζαν στον Πειραιά, όπως η ανάπλαση του Μικρολίμανου, βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, όπως επίσης και έργα που δεν είχαν προγραμματιστεί ποτέ, προγραμματίστηκαν και ήδη υλοποιούνται, όπως η ανάπλαση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου, του Θεμιστόκλειου σταδίου, του γηπέδου του Πορφύρα, των κλειστών γυμναστηρίων Καμινίων και Παναγιώτης Σαλπέας, το γήπεδο του Φοίνικα κ.α.

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότιεντός του Νοεμβρίου δημοπρατείται ο Πύργος του Πειραιά ενώ ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων της πόλης που ανέρχονται σε περίπου 14.000, με λαμπτήρες LED, για εξοικονόμηση ενέργειας και καλύτερη ποιότητα φωτισμού.

Ερωτηθείς για την γραφειοκρατία ο κ. Μώραλης τόνισε ότι είναι μια γάγγραινα που ταλαιπωρεί την χώρα από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους και φυσικά έχει αντίκτυπο και στην λειτουργία της Δημοτικής Αρχής. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το προσωπικό καθαριότητας που μπήκε στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τον Μάρτιο θα μπορέσει να προσληφθεί στο τέλος Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα όλους αυτούς τους μήνες η υπηρεσία καθαριότητας να λειτουργεί με μειωμένη δύναμη, εκτός από το καλοκαίρι που επέτρεψε η κυβέρνηση την πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Μώραλης είπε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να ασκούν κριτική και να παρουσιάζουν τον Πειραιά σε όλες του τις εκφάνσειςόμως θα πρέπει η εικόνα που δίνουν στην πόλη να μην είναι πλαστή.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button