Δελτία τύπου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Α.Ο.Φ. «ΠΟΡΦΥΡΑΣ»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, επισκέφθηκαν σήμερα  το γήπεδο μπάσκετ του Α.Ο.Φ. «Πορφύρας», το οποίο ανακατασκευάσθηκε πλήρως από τον Δήμο Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας, Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο  Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  σε δήλωσή του τόνισε ότι  το μεγάλο  πρόβλημα του Πειραιά για να δημιουργήσει κλειστά γυμναστήρια είναι ότι δεν υπάρχουν οικόπεδα ούτε στην ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά, ούτε στις Α΄ και Β΄ Δημοτικές Κοινότητες,  ώστε να μπορεί να απαλλοτριώσει ο Δήμος για να γίνουν αθλητικοί χώροι.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι  πριν τρία χρόνια η Δημοτική Αρχή συμφώνησε με την Περιφέρεια, τον κ.  Γαβρίλη, προκειμένου να  γίνει  ανακαίνιση σε όλες τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Στην κατεύθυνση αυτή – όπως είπε –  έχει εγκατασταθεί  ήδη εργολαβία στο Θεμιστόκλειο γυμναστήριο και γίνεται ανακατασκευή,  Ο  προϋπολογισμός ανέρχεται σε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.  Επίσης, όπως ανέφερε, ξεκινάει τον Οκτώβριο η ανακατασκευή στα δύο κλειστά γυμναστήρια  του  Δήμου Πειραιά, στο γήπεδο  Σαλπέα και στο γήπεδο Καμινίων.

«Είμαστε σήμερα στο γήπεδο του Πορφύρα που παραδόθηκε και νομίζω ότι πραγματικά είναι ένα όμορφο ανοιχτό γήπεδο,  γιατί το ευνοεί η τοποθεσία, αλλά  και γιατί έγινε μία σημαντική ανακαίνιση:  καινούργιες μπασκέτες, βάψιμο του γηπέδου, παγκάκια, καθίσματα κ.α.», τόνισε ο Δήμαρχος προσθέτοντας, ότι οι Πρόεδροι του Πορφύρα είναι ευχαριστημένοι.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι  φτιάχνεται και το γήπεδο του   Φοίνικα,  τα γήπεδα στα Βοτσαλάκια και έχει  ήδη  δημοπρατηθεί το γήπεδο στο Σ.Ε.Φ., ώστε οι ομάδες της περιφέρειας να παίζουν σε ένα ανθρώπινο γήπεδο.

«Γίνεται λοιπόν μία γενική ανακαίνιση όλων των υπαρχόντων χώρων», σημείωσε και επεσήμανε ότι ισχύει η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, ώστε να υπάρξει μέχρι το τέλος της θητείας της και ένα Σκοπευτήριο.  «Είμαστε χαρούμενοι που καταφέρνουμε και μέχρι τη λήξη της θητείας μας,  τον Μάιο δηλαδή του 2019, να έχει γίνει μία ανακαίνιση σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου», τόνισε.

Το μεγάλο παράπονο μας ως Πειραιάς- είπε – είναι ότι δεν υπάρχει ένα Κολυμβητήριο ώστε να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες και με σωματεία και με αθλητές που βγαίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο πόλο και με ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεν υπάρχει ένα αξιοπρεπές Κολυμβητήριο στο Δήμο του Πειραιά. Θα το παλέψουμε, ώστε να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός  Κολυμβητηρίου στον Πειραιά τα επόμενα χρόνια.

Ανέφερε ότι πολλοί από την Δημοτική Αρχή προέρχονται από τον αθλητισμό,  που όπως είπε, είναι μία διέξοδος για τους νέους και τους μεγαλύτερους. «Υλοποιούμε προγράμματα μαζικού αθλητισμού στα γυμναστήρια, στα  οποία  έχουμε κάνει ανακαινίσεις, κάνουμε δρομικούς αγώνες στην πόλη με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, κάνουμε αγώνες ιστιοπλοΐας. Είναι ένας τομέας που έχουμε πάει αρκετά καλά και νομίζω ότι όταν ολοκληρωθούν αυτά  τα γήπεδα, η εικόνα του Δήμου  Πειραιά θα είναι πολύ –  καλύτερη σε σχέση με αυτή που υπήρχε στο παρελθόν», κατέληξε,   ο κ. Μώραλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε σε δήλωσή του ότι ο Πειραιάς – και όχι μόνο ο Πειραιάς – έχει πολλές ελλείψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις και ανακοίνωσε  ένα φιλόδοξο σχέδιο που αφορά και τον Δήμο Πειραιά και όλους τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές για τη συντήρηση και ανακατασκευή περίπου του 80% των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων. Όπως ανέφερε έχουν δεσμευτεί για το σκοπό αυτό,  30.000.000 ευρώ και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε πάνω από 15 αθλητικές εγκαταστάσεις σε Α και Β Πειραιά. Στόχος είναι να γίνουν πιο ασφαλείς και λειτουργικοί οι αθλητικοί χώροι και να δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά – όπως είπε – να μπορούν να αθλούνται σε ένα καλό αθλητικό περιβάλλον.  Εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν φτάνουν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις για αυτό – όπως δήλωσε – υπάρχει ένας δεύτερος σχεδιασμός για να δημιουργηθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. Είναι σχεδιασμένες στο νέο χώρο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) όπως επίσης και στη Β΄ Πειραιά. Το επόμενο διάστημα  – όπως ανακοίνωσε – σε συνεργασία με τον Δήμο του Πειραιά θα αναζητηθούν νέοι χώροι οι οποίοι θα επιτρέψουν την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας, Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης δήλωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Το γήπεδο του Πορφύρα – όπως είπε – βρίσκεται  σε ένα καταπληκτικό σημείο. Με την ολοκλήρωση των εργασιών  που έγιναν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νέο ανακατασκευασμένο γήπεδο θα προσελκύσει τους μικρούς  δημότες στον αθλητισμό.  Όπως σημείωσε έγινε πλήρης ανάπλαση του γηπέδου του Πορφύρα με νέες εξέδρες και καθίσματα, με νέο δάπεδο και μπασκέτες. Παράλληλα – όπως ανέφερε – γίνονται εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή του άλλου μεγάλου γηπέδου του Πειραιά στον Φοίνικα. Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται για τους δημότες σε όλα τα επίπεδα και με άλλους αθλητικούς χώρους, όπως το Θεμιστόκλειο, αλλά και με άλλα έργα που γίνονται στον Δήμο Πειραιά.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της υπογράμμισε  ότι είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2014 και επειδή η γραφειοκρατία είναι πάντα μπερδεμένη και χρονοβόρα, αρχίζει και ευδοκιμεί και υπάρχουν ορατά αποτελέσματα.

Η κ. Αντωνάνου  διευκρίνισε  ότι πέρα από τις εργασίες που έχουν  ήδη ξεκινήσει στο Θεμιστόκλειο Στάδιο, το οποίο θα γίνει ένας πολύ όμορφος πολυχώρος στίβου και αθλητισμού, υπάρχουν και οι εργολαβίες που θα ξεκινήσουν άμεσα για τα κλειστά Σαλπέα, Καμινίων, τα οποία  θα γίνουν ουσιαστικά καινούργια γήπεδα και θα υπάρξει συνέχεια. Μια εικόνα έχετε  με τα ανοιχτά γήπεδα, όπως το γήπεδο του Πορφύρα  και το γήπεδο του Φοίνικα στην Πειραϊκή.

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.  ανέφερε  ότι ανακατασκευάσθηκε το γήπεδο μπάσκετ  στα Βοτσαλάκια που θα είναι μόνο για τους δημότες και ότι στο Νέο Φάληρο η Δημοτική Αρχή  θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός πολυχώρου αθλητισμού σε ένα ανοιχτό γήπεδο, το οποίο ήταν  εγκαταλειμμένο δεκαετίες.  Το πιο σημαντικό – επεσήμανε – είναι ότι πλέον επειδή συνειδητοποιήσαμε ότι οι συνεννοήσεις πάντα αργούν και είναι δύσκολες, ο Δήμαρχος Πειραιά, μού έδωσε την εντολή να ψάξω για αύλειους χώρους σχολείων, οι οποίοι είναι στην ιδιοκτησία μας, να κάνουμε δύο κλειστά προπονητήρια μπάσκετ, βόλεΐ και να τα παραδώσουμε άμεσα τους επόμενους  μήνες στους δημότες. «Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, δεν υπάρχουν χώροι αθλητικοί,  δεν υπάρχουν οικόπεδα διαθέσιμα στην ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά, οπότε  βρήκαμε την πιο βατή  και σύντομη λύση», επεσήμανε η κα Αντωνάκου.

«Η κ. Αντωνάκου κατέληξε λέγοντας ότι άμεσα   θα ετοιμαστούν άλλα δύο κλειστά προπονητήρια με προδιαγραφές τέτοιες, ώστε εκεί να παίζουν παιδιά και εκεί που αθλούνται άνθρωποι να τους παρέχουμε το καλύτερο δυνατό. Οι Πειραιώτες άλλωστε αξίζουν τα καλύτερα και πάμε να θεραπεύσουμε μία παθογένεια όχι τωρινή, αλλά πολλών δεκαετιών πίσω».

Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης επισήμανε, ότι ο Πορφύρας είναι ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας και τον χαρακτήρισε ιστορικό σωματείο Μίλησε για την έλλειψη αθλητικών χώρων στην περιοχή και για αυτό δήλωσε ότι είναι χαρούμενος  που αυτά τα δύο γήπεδα μπάσκετ  του Πορφύρα και του Φοίνικα ανακαινίζονται και ετοιμάζονται για να υποδεχτούν τα παιδιά σε πολύ καλύτερες συνθήκες για να κάνουν προπόνηση και να αγωνίζονται. Ο κ. Γκόλφης  ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Μώραλη και την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, καθώς έδωσαν – όπως είπε – προτεραιότητα, ώστε να γίνουν αυτά τα δύο έργα πολύ γρήγορα και τον  Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη για τις ενέργειες που έκανε.

Ο Πρόεδρος του Α.Ο.Φ. «Πορφύρας» κ. Μανώλης Εμμανουηλίδης σε δήλωσή του τόνισε ότι το γήπεδο είναι πλήρως ανακαινισμένο και ανακατασκευασμένο. Όπως εξήγησε, φτιάχτηκε από καινούργια υλικά: άλλαξαν μπασκέτες, στεφάνια, ξηλώθηκε το παλιό δάπεδο και κατασκευάστηκε καινούργιο με νέα υλικά και με μία νέα τεχνική με σύγχρονα υλικά. όλοι είναι ενθουσιασμένοι πρόσθεσε γιατί είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Τα παιδιά το προηγούμενο διάστημα και οι γονείς έρχονταν εδώ και παρακολουθούσαν την πορεία των εργασιών και αδημονούσαν πότε θα τελειώσει για να μπουν μέσα να αρχίσουν τις προπονήσεις και τους αγώνες στις νέες συνθήκες. Ο κ. Εμμανουηλίδης καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη και τον Δήμαρχο κ. Μώραλη για τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button