ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Λόγω κοπής Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας και εν συνεχεία, λόγω Προγραμματισμένης ημέρας τέλεσης Πολιτικών Γάμων , το Τμήμα Γραμματείας και Πολιτικών Γάμων την Πέμπτη 25/1/2018, θα εξυπηρετεί τους πολίτες μέχρι τις 10:15 π.μ.

1. Η Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου μας, από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 :
Α) Θα παύσει να πραγματοποιεί εγγραφές, διαγραφές, συμπληρώσεις και μεταβολές στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες,
Β) Δεν θα εκδίδει πιστοποιητικά για οποιαδήποτε χρήση.

2. Το Ληξιαρχείο του Δήμου μας, από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00, θα παύσει να διενεργεί οποιαδήποτε καταχώρηση, διόρθωση ή μεταβολή Ληξιαρχικών Πράξεων.
Εξαιρούνται οι καταχωρήσεις Ληξιαρχικών Πράξεων Θανάτου.

Οι Υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου του Δήμου μας, θα επαναλειτουργήσουν, πλήρως, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

ΜΕΙΩΣΗ 6% ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
14/11/2017

 Επιπλέον μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των Ανταποδοτικών Τελών του Δήμου Πειραιά για το έτος 2018, εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Η αναπροσαρμογή των συντελεστών των Ανταποδοτικών Τελών με μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Συνολικά τα 2 τελευταία χρόνια η μείωση των συντελεστών ανέρχεται στο 6% σε όλες τις κατηγορίες.

Επίσης, εγκρίθηκε μείωση 68% στις επιχειρήσεις καθώς και μείωση 12% για τις οικίες πολιτών (λόγω ειδικών συνθηκών), στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου - Παναγιώτη Βλαχάκου - Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω που έχει «πληγεί» σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα έργα για την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, είχε συζητήσει τη δυνατότητα για την εν λόγω μείωση με τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής, σε πρόσφατη επίσκεψή του με Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας.

Εκτός από τη μείωση 3% συνεχίζουν να ισχύουν οι μειώσεις και οι απαλλαγές στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά. Συγκεκριμένα:

• πλήρης απαλλαγή για τους άπορους δηµότες µας.

• πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€, και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100τ.μ.

• μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000€.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τονίζει: «Η επιπλέον μείωση 3% στα Ανταποδοτικά Τέλη για το 2018 που φέρνουμε προς έγκριση, είναι μια οικονομική ελάφρυνση για τους δημότες και τις επιχειρήσεις της πόλης μας. Είναι η δεύτερη χρονιά που μειώνουμε τα Ανταποδοτικά Τέλη σε όλες τις κατηγορίες με τη συνολική μείωση για το 2017 και το 2018 να αγγίζει το 6%, ενώ φέτος υπάρχει πρόβλεψη για όσους έχουν επηρεαστεί από τα έργα του ΜΕΤΡΟ. Ωστόσο εμείς δεν πανηγυρίζουμε. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία όπου η οικονομική κρίση συνεχίζει να επηρεάζει τους πολίτες, επιθυμούμε να τους στηρίξουμε και να περάσουμε παράλληλα ένα μήνυμα ότι είμαστε κοντά στην κοινωνία, αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα των δημοτών μας και καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να βελτιώσουμε, στο μέτρο των περιορισμένων δυνατοτήτων μας, τη ζωή των δημοτών μας. Είναι μια θετική κίνηση, που κινείται στην κατεύθυνση στήριξης των δημοτών μας και κυρίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας».


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by