ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Λόγω κοπής Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας και εν συνεχεία, λόγω Προγραμματισμένης ημέρας τέλεσης Πολιτικών Γάμων , το Τμήμα Γραμματείας και Πολιτικών Γάμων την Πέμπτη 25/1/2018, θα εξυπηρετεί τους πολίτες μέχρι τις 10:15 π.μ.

1. Η Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου μας, από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 :
Α) Θα παύσει να πραγματοποιεί εγγραφές, διαγραφές, συμπληρώσεις και μεταβολές στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες,
Β) Δεν θα εκδίδει πιστοποιητικά για οποιαδήποτε χρήση.

2. Το Ληξιαρχείο του Δήμου μας, από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00, θα παύσει να διενεργεί οποιαδήποτε καταχώρηση, διόρθωση ή μεταβολή Ληξιαρχικών Πράξεων.
Εξαιρούνται οι καταχωρήσεις Ληξιαρχικών Πράξεων Θανάτου.

Οι Υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου του Δήμου μας, θα επαναλειτουργήσουν, πλήρως, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
27/7/2017Ξεκίνησε παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Γιάννη Μελά και Αλέξανδρου Αργουδέλη, πρόγραμμα διαγραμμίσεων χώρων για τραπεζοκαθίσματα από τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, με σκοπό την οριοθέτηση που διατίθενται για την ανάπτυξη τους στις επιχειρήσεις της πόλης μας.

Στόχος του προγράμματος είναι να μην καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις δημόσιο χώρο εις βάρος των πολιτών, να διευκολύνεται ο έλεγχος των οριοθετημένων τραπεζοκαθισμάτων από τις αρχές και ταυτόχρονα οι πολίτες να αναγνωρίζουν εύκολα τους χώρους ελεύθερης διέλευσης πεζών.

Οι διαγραμμίσεις οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πειραιά, ξεκίνησαν αρχικά σε κεντρικά σημεία του Πειραιά, όπου παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα και εν συνεχεία θα επεκταθούν όπου κριθεί απαραίτητο.

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, δήλωσε: «Οι διαγραμμίσεις που ξεκίνησαν για την οριοθέτηση κοινόχρηστων χώρων όπου νόμιμα γίνεται κατάληψη τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, είναι μια αναγκαία παρέμβαση η οποία θα βοηθήσει στην αρμονική συνύπαρξη των επιχειρήσεων και των πολιτών. Είναι απαραίτητο να είναι σαφή και διακριτά τα όρια του χώρου που καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις και θα πρέπει να συμμορφώνονται με την άδεια που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πειραιά. Είναι γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε «αναρχία», μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε ολοκληρωτικά το πρόβλημα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και ενέργειες όπως αυτή βοηθούν τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές και αποθαρρύνουν τους επίδοξους παραβάτες. Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να μπει ένα τέλος στην αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Επιθυμία μας είναι αφενός μεν να στηρίξουμε παράλληλα την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας, η οποία πλήττεται λόγω της οικονομικής κρίσης, αφετέρου δε να μην καταλαμβάνονται ελεύθεροι χώροι εις βάρος των πολιτών. Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί σε όλα τα σημεία που παρουσιάζονται προβλήματα».


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by