Δελτία τύπου

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΥΟ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “JEANNE D’ ARC”

Δύο απινιδωτές προσέφερε στον Δήμο Πειραιά η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Jeanne d΄Arc”, τους οποίους ο Δήμος θα εγκαταστήσει στο κέντρο της πόλης προκειμένου να αντιμετωπίζονται έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά.

Ο Διευθυντής της κ. Θεόφιλος Γεωργούσης επικεφαλής αντιπροσωπείας της Σχολής,  επισκέφθηκε σήμερα  το Δημαρχείο Πειραιά και παρέδωσε τους απινιδωτές στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ.  Χρήστο Αγραπίδη. Στην παράδοση και παραλαβή παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ.  Χρήστος Αγραπίδης, απευθυνόμενος στον Διευθυντή και στην αντιπροσωπεία της  Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Jeanne d΄Arc”,  εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στους υπευθύνους της Σχολής για την προσφορά τους, καθώς όπως είπε  και ως Δήμαρχος, αλλά και μετέπειτα από άλλες θέσεις είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το κοινωνικό έργο που προσφέρει η Σχολή, λέγοντας πως είναι μια Σχολή – σύμβολο του σύγχρονου Πειραιά,  που με το εκπαιδευτικό της έργο έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της  πόλης. «Η  Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne d΄Arc” είναι μια  εξέχουσα εκπαιδευτική δομή, που έχει στηρίξει συνολικά την παιδεία του Πειραιά. Χαίρομαι που η Σχολή «κοιτάει»  και ακόμη πιο πέρα, «βλέπει» προς την κοινωνία και δίνει παραδείγματα προσφοράς»,  υπογράμμισε ο κ. Αγραπίδης.   Πρόσθεσε επίσης, ότι οι δύο απινιδωτές που δωρίζει η Σχολή στον Δήμο του Πειραιά είναι βέβαιο ότι είναι μια προσφορά που θα πιάσει τόπο, σώζοντας ζωές.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αυτή  ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου για την προσφορά των δύο απινιδωτών και τόνισε  ότι η αλληλεπίδραση της Σχολής είναι σημαντική για την κοινωνία του Πειραιά, η οποία έχει «αγκαλιάσει» την παρουσία του σχολείου. Εξήρε την υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης στην “Jeanne d΄Arc”, όπως επίσης και το σημαντικό κοινωνικό της έργο.  Τόνισε ότι η παροχή των δύο  απινιδωτών είναι πολύ σημαντική για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον Πειραιά, που στην πατρίδα μας είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι στις άλλες χώρες. Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι Πειραιώτες είναι τυχεροί διότι διαθέτουν τρία σημαντικά νοσοκομεία κρατικά και δύο ιδιωτικά.  Τέλος, ο  κ. Τζεφεράκος  υποσχέθηκε ότι οι δύο απινιδωτές  θα αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Διευθυντής  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης ευχαριστώντας για την προσφορά, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι οι πρώτοι απινιδωτές  που στήνονται στην πόλη μας. «Έστω και μια ζωή αν καταφέρουμε να σώσουμε με αυτούς τους δύο απινιδωτές  έχουμε καταφέρει το 100% του στόχου της δωρεάς», τόνισε ο κ. Πλατανησιώτης. Γνωστοποίησε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου άμεσα θα ξεκινήσουν μαθήματα με στόχο να μάθουν τον χειρισμό των απινιδωτών οι υπάλληλοι του Δήμου, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όσοι πολίτες επιθυμούν.

Ο Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Jeanne d΄Arc” κ. Θεόφιλος  Γεωργούσης, τόνισε μεταξύ άλλων πως από την  πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε η Σχολή είχε ως προτεραιότητα την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και προς την κοινωνία του Πειραιά. Μια προσφορά για την οποία έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.  Ο κ. Γεωργούσης σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό, προσφέρουν δύο απινιδωτές  για την άμεση αντιμετώπιση  δυσάρεστων περιστατικών. Μάλιστα ανέφερε πως οι  δύο απινιδωτές αγοράστηκαν από τα έσοδα του φετινού bazaar που διοργάνωσε η Σχολή. Τέλος, ευχαρίστησε τους κυρίους Χρήστο Αγραπίδη και Αλέξανδρο Τζεφεράκο για τη δυνατότητα  που τους δίνουν γι’ αυτήν την σημαντική προσφορά προς τους Πειραιώτες.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της  Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Jeanne d΄Arc” κα Γιόλη Ζαργάνη επεσήμανε ότι με αυτήν την προσφορά αποδεικνύουν εμπράκτως την αγάπη τους για τον Πειραιά. «Είμαστε δίπλα στον Δήμο Πειραιά και είμαι σίγουρη ότι θα είστε κι εσείς δίπλα μας και σε ό,τι χρειαστούμε θα έχουμε μια καλή συνεργασία για το καλό όλων μας και κυρίως των παιδιών μας»,  σημείωσε η κα Ζαργάνη.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button