Δελτία τύπου

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα ο συμβολικός περίπατος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη του καρκίνου, με  αφετηρία το Γ.Α.Ν.Π.  «Μεταξά» (προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου)  και  τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εποπτεία και τον συντονισμό του Τμήματος Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων, της  Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και γιατρός κ. Αλέξανδρος  Τζεφεράκος, μεταξύ άλλων, τόνισε σε χαιρετισμό του:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε αυτόν τον συμβολικό περίπατο ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου που γίνεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Ο καρκίνος είναι μια μάστιγα που δυστυχώς πλήττει σχεδόν κάθε σπίτι και εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτων παγκοσμίως. Όμως, είναι σημαντικό ότι με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, πολλές μορφές καρκίνου είναι πλέον ιάσιμες. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να αναδείξουμε, ότι ο καρκίνος δεν είναι πια η επάρατη νόσος, μπορεί να νικηθεί, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα διαγνωστεί εγκαίρως.

Για αυτό πλέον είναι τεράστια η σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό και με πολύ χαρά ο Δήμος Πειραιά αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή για ένα διήμερο εκδηλώσεων στην πόλη μας, όπως θα αγκαλιάσει και κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία. Σήμερα, με τον περίπατο, ο οποίος ξεκίνησε συμβολικά από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά και αύριο με τη διεξαγωγή ημερίδας για την πρόληψη του καρκίνου στο Δημοτικό Θέατρο, στην οποία θα μιλήσουν καταξιωμένοι επιστήμονες.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτών των δράσεων, την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, το Νοσοκομείο Μεταξά, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, τον Σύνδεσμο Φίλων Ασθενών «Μεταξά» που έχει διαχρονική παρουσία σε αυτήν την υποστήριξη και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Smoke Free Greece».

Ο Δήμος Πειραιά ήταν και θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε είδους πρωτοβουλία   που έχει ως στόχος την ενημέρωση και την πρόληψη για το σημαντικότερο αγαθό για τον άνθρωπο που δεν είναι άλλο από την υγεία.

Επειδή είμαι Αντιπρόεδρος του μαιευτηρίου Ρέα και Διευθυντής στο Τμήμα Εξωσωματικής, ήθελα να ενημερώσω ότι ο καρκίνος «χτυπάει» όλες τις ηλικίες και όταν «χτυπάει» νέα παιδιά  οφείλουμε, επειδή ευτυχώς ο καρκίνος θεραπεύεται, να υποστηρίζουμε τη δυνατότητά τους για αναπαραγωγική προοπτική. Στο μαιευτήριο Ρέα έχουμε ειδικό πρόγραμμα στο  Τμήμα Εξωσωματικής, όπου γίνεται η διατήρηση γονιμότητας των καρκινοπαθών που απευθύνονται σε εμάς  εντελώς δωρεάν. Ευχαριστώ πολύ».

Η Πρόεδρος του Επιστημονικού Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής της Ε.Ν.Ε. και Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» κα Αικατερίνη Μανούσου, ανέφερε  μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους συμμετέχοντες  που βρίσκονται εδώ, κοντά μας, για να συμπορευτούμε σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που αντιμετωπίζουμε εμείς, οι επαγγελματίες υγείας για τον ασθενή με καρκίνο. Αυτό  που θέλαμε να τονίσουμε στην κοινότητα του Πειραιά ήταν ότι είμαστε κοντά τους, συμπορευόμενοι για όλα τα στάδια της φροντίδας τους και αυτό που επιθυμούμε είναι να κάνουμε πρόληψη. Mε τη βοήθεια του Δήμου που τον ευχαριστώ ιδιαίτερα και με τόσους εκπροσώπους του  εδώ, πραγματικά νιώθω δύναμη για την επόμενη δημιουργία μιας τέτοιας εκδήλωσης, μαζί με τους δρομείς Πειραιά και την αμέριστη βοήθειά τους και βέβαια με τις εθελοντικές μας οργανώσεις και πάνω από όλα την εκκλησία που με την ευλογία της μας  βοήθησε να φτάσουμε σήμερα εδώ. Σας ευχαριστούμε όλους που συμμετείχατε, η βοήθειά σας ήταν μεγάλη».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ.   Σωτήρης  Κάκιας, η  Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» κα Αναστασία Πασακοπούλου, ο εκπρόσωπος της Πα.Σ.Ο.Νο.Π  κ. Νίκος Παπανδρέου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά»: «Στάσου κοντά μας» κα Ελένη Μισιτζή και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος κ. Τζαννής Πολυκανδριώτης.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019,  στις 08:30 διεξάγεται διεπιστημονική ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις και ενημερωτικές δράσεις.

Οι δράσεις διοργανώνονται  με τη συνεργασία  του Επιστημονικού Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής της Ε.Ν.Ε., του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.), εθελοντικών οργανώσεων καρκινοπαθών και μη κερδοσκοπικών σωματείων κατά του καρκίνου.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button