Δελτία τύπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εποικοδομητική συζήτηση  για όλα τα σημαντικά θέματα της πόλης,  καθώς και  για  την τόνωση αλλά και το μέλλον  της τοπικής αγοράς,  είχαν  ο Δήμαρχος  Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης κ. Νίκο Μανεσιώτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, χθες κατά τη συνάντησή τους, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός  Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης  Ταταρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στην πόλη τα τελευταία 5 χρόνια έγιναν πολλά και αρκετά δρομολογήθηκαν χωρίς φυσικά να παραγνωρίσει τα προβλήματα που παραμένουν. Αναφέρθηκε στις αναπλάσεις μεγάλων εμπορικών πεζόδρομων όπως είναι η Σωτήρος Διός, όπου πραγματοποιήθηκε και διάνοιξη στο ύψος του Τινάνειου Κήπου, καθώς και στις αναπλάσεις των πεζόδρομων Παλαιολόγου και Νικήτα. Ο κ. Μώραλης τόνισε πως πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες αποτελούσαν πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της πόλης μας και πλέον έχουν γίνει πράξη.

Επίσης, ο Δήμαρχος Πειραιά μίλησε για τα αναπτυξιακά οφέλη που θα έχει ο εμπορικός κόσμος από τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στον Πειραιά, μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. «Στόχος μας είναι να ενισχυθεί όσο γίνεται περισσότερο η επιχειρηματικότητα στην πόλη μας και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας».

Για τον δημοτικό φωτισμό ανέφερε «πλέον αλλάζουμε όλο τον φωτισμό της πόλης. Ο διαγωνισμός είναι στον «αέρα» εδώ και δέκα ημέρες. Ήδη έχουν ενδιαφερθεί τέσσερις εταιρείες  και θα έχουμε ανάδοχο ώστε να λυθεί για πάντα το πρόβλημα του φωτισμού και ταυτόχρονα να επιτευχθεί σημαντική οικονομία, η οποία θα επιστραφεί στους δημότες μέσω της περαιτέρω μείωσης των δημοτικών τελών.

«Αρχίσαμε ήδη  σιγά – σιγά να βάζουμε τάξη σε μια  πόλη όπου μέχρι πρότινος ο κάθε ένας  έκανε ότι ήθελε. Εκτιμώντας  ότι η χώρα μάλλον θα πάει λίγο καλύτερα τα επόμενα χρόνια πιέζουμε,  ώστε με μεγαλύτερη ένταση και ελέγχους  να τηρούνται πλέον οι  κανόνες που υπάρχουν και ιδιαίτερα  σε κάθε περιοχή που πραγματοποιούμε αναπλάσεις », τόνισε ο κ. Μώραλης και συμπλήρωσε ότι «έκλεισε ο διαγωνισμός του Αγίου Διονυσίου από την Περιφέρεια και ανοίγονται οι  προσφορές από την ερχόμενη Δευτέρα».

Παράλληλα ενημέρωσε ότι είναι ήδη σε εξέλιξη ασφαλτοστρώσεις και στις πέντε κοινότητες.

Για το θέμα  του Πύργου σημείωσε ότι θα υπάρξει τελικός  ανάδοχος και μάλιστα  εντός της θητείας του που λήγει στις 31/8/2019.

Σε σχέση με τις τοποθετήσεις μελών του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραδοχή των εμπόρων ότι η καθαριότητα πηγαίνει αρκετά καλά, αλλά για τα θέματα του παραεμπορίου και της ασφάλειας τα οποία έθεσαν ως κορυφαία οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, τόνισε ότι οι αρμοδιότητες των δήμων είναι συμπληρωματικές και κάλεσε όλους τους συναρμόδιους να αναλάβουν επιτέλους και τις δικές τους ευθύνες. Επιπλέον, παρακίνησε τον Εμπορικό Σύλλογο προκειμένου να πιέσει και τους βουλευτές της πόλης μας, οι οποίοι άλλωστε και νομοθετούν, ώστε να πιέσουν για τα σοβαρά θέματα της πόλης, τα οποία αφορούν την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι τη Δημοτική Αρχή .

«Θέματα πάταξης του παραεμπορίου, της παράνομης διακίνησης προϊόντων και τσιγάρων, καθώς και θέματα εγκληματικότητας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την κεντρική διοίκηση, η οποία έχει και την κύρια ευθύνη. Αν δεν ενισχυθεί  η Αστυνομική Διεύθυνση και η Τροχαία Πειραιά δεν θα μπορέσουμε ποτέ να χτυπήσουμε αποτελεσματικά αυτά τα φαινόμενα δεκαετιών. Επίσης τόνισε ότι περιμένει με αγωνία την έγκριση προσλήψεων,  ώστε να ενισχυθεί η Δημοτική Αστυνομία, καθώς όπως υπενθύμισε, όταν καταργήθηκε είχε 128 άτομα και πλέον η δύναμη αριθμεί μόλις 18 δημοτικούς αστυνομικούς.

Τέλος, όσον αφορά στο κυκλοφοριακό τόνισε ότι ο Δήμος θα κάνει την δουλειά του άμεσα μέσω της εγκατάστασης συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά θα πρέπει και οι κυβερνήσεις να δώσουν τις δικές τους λύσεις, ώστε αφενός να τελειώσουν επιτέλους τα έργα του μετρό και του τραμ και αφετέρου να στηρίξει την πόλη- είσοδο  και  έξοδο  της χώρας, την πόλη του Πειραιά με το μεγάλο λιμάνι, εγκρίνοντας την υπογειοποίηση της γραμμής του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι το λιμάνι .

«Έτσι στηρίζονται οι πόλεις και όχι μόνο με μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Εμείς από την πλευρά μας θα πιέσουμε όσο  μπορούμε. Σας καλώ να πιέσουμε μαζί για τα μεγάλα αυτά ζητήματα», τόνισε ο κ. Μώραλης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button