Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην  εκδήλωση για τις σχολικές καθαρίστριες και τους σχολικούς τροχονόμους  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό  κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», ενόψει των εορτών του Πάσχα. Στο τέλος, της εκδήλωσης προσφέρθηκαν συμβολικά τσουρέκια και λαμπάδες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε καλό Πάσχα, ανέφερε ότι η καθαριότητα είναι η πρώτη  εικόνα παντού, στο σπίτι, στους δρόμους της πόλης και στα σχολεία, τονίζοντας ότι οι σχολικές καθαρίστριες επιτελούν ένα δύσκολο έργο.  «Έχουμε μεγάλα σχολεία, όχι επαρκές προσωπικό και υπάρχουν προβλήματα», τόνισε ο κ. Μώραλης. Υπογράμμισε ότι οι σχολικές καθαρίστριες βλέπουν και ζουν τα προβλήματα των σχολικών κτηρίων, καταβάλλουν προσπάθειες και ότι η Δημοτική Αρχή «παλεύει»  να τα διορθώσει. «Πιστεύω πως δεν πρέπει να φοιτούν τα παιδιά μας σε σχολεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης, τονίζοντας την παλαιότητα των σχολικών κτηρίων. «Τα τελευταία 5 χρόνια παρεμβαίνουμε στον βαθμό των αρμοδιοτήτων μας και επισκευάζουμε τα σχολικά κτήρια. Καταβάλλουμε προσπάθειες, παρά τις οικονομικές δυσκολίες για να αναβαθμίζουμε τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Θα πρέπει όμως και η κεντρική διοίκηση να κάνει τη δική της δουλειά στο εκπαιδευτικό κομμάτι, στους καθηγητές, στα βιβλία, κ.ά», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Όσον  αφορά στους σχολικούς τροχονόμους, ο Δήμαρχος ανέφερε  ότι είναι λίγοι στον Δήμο  και τους συνεχάρη για τη σημαντική δουλειά που κάνουν.

 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Διά  Βίου Μάθησης  κ. Νίκος Καλαμακιώτης, στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τις σχολικές καθαρίστριες για την προσφορά τους και υπογράμμισε  ότι  είναι το προσωπικό που δίνει μια σωστή  εικόνα στα σχολεία. «Το πρώτο που κοιτάζει  καθένας που μπαίνει σε ένα σχολείο είναι η καθαριότητα και εσείς είστε άψογες και άψογοι», τόνισε ο κ. Καλαμακιώτης και ευχήθηκε καλό Πάσχα,  με  υγεία.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου ευχαρίστησε τις σχολικές καθαρίστριες, τονίζοντας ότι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, διασφαλίζοντας την υγιεινή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Πειραιά.

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ευχήθηκε καλό Πάσχα και ανέφερε ότι η Σχολική Επιτροπή με αυτήν την εκδήλωση δείχνει την ικανοποίησή της για τη δουλειά των σχολικών καθαριστριών.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button