Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΡΟΜΙΕΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

«Όταν τα παιδιά χαμογελούν, δημιουργούν και εκφράζονται χαμογελάμε κι εμείς», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στην παράσταση-θεατρικό παιχνίδι των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου «Παραμυθοδρομίες».

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου να γεμίζει από χαρούμενα παιδικά πρόσωπα.

Τα προνήπια των Βρεφονηπιακών Σταθμών παρουσίασαν μια σκυταλοδρομία παραμυθιών, στο πλαίσιο του προγράμματος θεατρικού παιχνιδιού «Ήχοι – Μύθοι – Παραμύθι».

Τα παιδιά καθοδήγησε η παιδαγωγός θεάτρου – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού κα Μαρία Ρεντίφη.  Σημειώνεται, πως η εκδήλωση διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  επεσήμανε στον χαιρετισμό του:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το πρόγραμμα που πραγματοποιείται στους Βρεφονηπιακούς μας σταθμούς με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας. Είναι αισιόδοξο να τα βλέπουμε να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από το θεατρικό παιχνίδι από μικρή ηλικία. Τα παιδιά μου είναι σε παρόμοια ηλικία, οπότε ζω και βλέπω καθημερινά αυτές τις εικόνες. Έχω ξαναπεί πως όταν τα παιδιά χαμογελούν, δημιουργούν και εκφράζονται χαμογελάμε κι εμείς. Θα ήθελα να συγχαρώ τη Χάρις Ζηλάκου, η οποία παρά τα προβλήματα κάνει μια σημαντική δουλειά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τη Διευθύντρια κα Βασίλαινα και  όλο το προσωπικό που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ξεπερνώντας προβλήματα του Δήμου, με προσωπική εργασία και με εθελοντισμό.  Σας εύχομαι να χαρείτε την παράσταση των παιδιών και μακάρι να  γίνουν κι άλλα παρόμοια προγράμματα στο μέλλον, γιατί είναι σημαντικό από μικρή ηλικία τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα, την εκφραστικότητα και τη φαντασία τους».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον  χαιρετισμό της τόνισε:

«Στο πλαίσιο του προγράμματος του θεατρικού παιχνιδιού, «Ήχοι – Μύθοι – Παραμύθι» που πραγματοποιήσαμε στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά για τη σχολική χρονιά 2018-2019, σε συνεργασία με την παιδαγωγό θεάτρου – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού κα Ρεντίφη Μαρία, τα παιδιά έπαιξαν δημιουργικά με την φαντασία τους και έφτιαξαν τα δικά τους παραμύθια,  που κάποια από αυτά  θα μας  παρουσιάσουν σήμερα. Θεωρούμε σημαντικό, να υπάρχουν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας νέοι διαδραστικοί  τρόποι εκπαίδευσης που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, καθώς και την ικανότητα επικοινωνίας.

Σήμερα λοιπόν, θα δούμε ένα ανοικτό θεατρικό παιχνίδι και όλοι μαζί θα παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του μηνιαίου αυτού προγράμματος που έχουμε  στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας για μία ακόμα χρονιά και θα απολαύσουμε τον κόσμο των παιδιών, τον κόσμο των παιδιών σας.

Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω όλους εσάς τους γονείς που  μας  εμπιστεύεστε  τα παιδιά σας, καθώς επίσης το διοικητικό, το εκπαιδευτικό και το βοηθητικό προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας και την εμψυχώτρια κα Ρεντίφη Μαρία. Να είστε όλοι καλά και να χαίρεστε τις οικογένειες σας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button