Δελτία τύπου

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΑΡΑΣΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης που προσφέρονται δωρεάν στους κηδεμόνες κατοικίδιων, πραγματοποιείται ενημερωτική δράση προκειμένου οι δημότες να γνωρίσουν την περιβαλλοντική πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά.

Στη λαϊκή αγορά της Καλλίπολης στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα,  διανεμήθηκαν στους δημότες φαρασάκια και ενημερωτικό υλικό, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις στο κέντρο και  σε γειτονιές της πόλης μας.

Στην ενημερωτική δράση των πολιτών στη λαϊκή αγορά της Καλλίπολης συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, ο οποίος σε δήλωσή του, τόνισε:

«Βρεθήκαμε στη λαϊκή αγορά στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα και διανείμαμε φαρασάκια και ενημερωτικό υλικό στους δημότες. Χαίρομαι γιατί ο κόσμος ενθουσιάστηκε και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νέο εγχείρημα του Δήμου Πειραιά. Είναι σημαντικό να ευαισθητοποιούμε τους πολίτες και να προσφέρουμε κίνητρο μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, προκειμένου να διατηρούν καθαρούς  δρόμους, πάρκα, πλατείες».

Σημειώνεται πως τα φαρασάκια, τα οποία αποτελούν παγκόσμια πατέντα μαζέματος των ακαθαρσιών σκύλων (ΝΟ ΚΑΚΑ),  έχουν τοποθετηθεί σε μεταλλικά κουτιά, σε 30 κεντρικά σημεία στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. Τα φαρασάκια είναι εύχρηστα, έτσι ώστε οι κηδεμόνες των σκύλων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες εύκολα.

 

Οδηγίες και ενημερωτικό υλικό στο site του Δήμου Πειραιά, στους εξής συνδέσμους:

https://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2019/02/20190203_104826-1.mp4

https://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2019/02/fylladio-1.pdf

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button