Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

ΚΕΦΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «Κ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΔΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων οι οποίοι διασκέδασαν στο πνεύμα της αποκριάς, συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις που  διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και στην πλατεία Πηγάδας, στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις, όπου έπαιξε μαζί με τα παιδιά και τους προσέφερε χαρταετούς.

Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο  «Κ. Κωσταράκος», στα  Καμίνια, οι μικροί Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου. Παράλληλα,  ψυχαγωγήθηκαν με αποκριάτικη μουσική, κατασκεύασαν χαρταετό μινιατούρα και αποκριάτικη μάσκα στο εικαστικό εργαστήρι, δημιούργησαν μπαλονοκατασκευές και  μεταμορφώθηκαν στο πνεύμα του καρναβαλιού με Face Painting.

 

Επιπλέον, η πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας «πλημμύρισε» από παιδιά,  που διασκέδασαν με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά με ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που περιλάμβανε:  αποκριάτικη μουσική, φουσκωτό παιχνίδι, κατασκευή αποκριάτικης μάσκας στο εικαστικό εργαστήρι, διαγωνισμό χορού, σόου από μάγο και ξυλοπόδαρο και ζωγραφική προσώπου με Face painting. Η παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου, έδωσε έναν άλλο τόνο στη  γιορταστική ατμόσφαιρα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε  δήλωσή του τόνισε, ότι οι Πειραιώτες διασκεδάζουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά που πραγματοποιούνται  στις  πλατείες του Πειραιά και όχι μόνο,  σε  ένα όμορφο τριήμερο. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν χθες στο Δημοτικό Θέατρο και στο πάρκο Δηλαβέρη, καθώς και   στις εκδηλώσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, στα επτά Ειδικά Σχολεία της πόλης, όπως επίσης και στις σημερινές εκδηλώσεις στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» και στην πλατεία Πηγάδας. Ειδικά για την πλατεία Πηγάδας, σημείωσε ότι είναι η πιο μεγάλη εκδήλωση, με πολύ κόσμο και πολλά παιδιά που διασκεδάζουν και χαμογελούν.

«Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, στις 10:30 στη Φρεαττύδα, όπου ο Δήμος γιορτάζει τα κούλουμα με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θα προσφέρουμε σαρακοστιανά γεύματα, θα ακούσουμε τραγούδια, θα χορέψουν τοπικοί σύλλογοι, θα πετάξουμε  χαρταετό και θα διασκεδάσουμε. Είναι εκδηλώσεις που έχουμε ανάγκη, θέλουμε να υλοποιούμε στην πόλη και σκοπός μας είναι να γίνουν ακόμα περισσότερες για να χαίρεται ο κόσμος και τα παιδιά»,  υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

 

Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας από τις 10:30 το πρωί, με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι, χορό και τραγούδι, με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά  θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button