Δελτία τύπου

ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, το τελευταίο Σαββατοκύριακο της αποκριάς, στο κέντρο της πόλης στο Δημοτικό Θέατρο και  στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, στο πάρκο Δηλαβέρη.

Αύριο, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» και στην πλατεία Πηγάδας (Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε, μαζί με τα παιδιά του, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο και στο πάρκο Δηλαβέρη. Μάλιστα, στο πάρκο Δηλαβέρη ο  κ. Μώραλης προσέφερε στα παιδιά χαρταετούς.

Οι μικροί Πειραιώτες έπαιξαν και ψυχαγωγήθηκαν με αποκριάτικη μουσική,  με φουσκωτά παιχνίδια, Face painting, διαγωνισμούς χορού, δημιούργησαν αποκριάτικες μάσκες στο εικαστικό εργαστήρι, έφτιαξαν μπαλονοκατασκευές και παρακολούθησαν  σόου από μάγο και ξυλοπόδαρο.

Επιπλέον, στο Δημοτικό Θέατρο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παιδική παράσταση: «Ο Τρομερός Εχθρός και ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» του Χορχέ Μπουκάϊ.  Τις εκδηλώσεις πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  σε δήλωσή του τόνισε, ότι ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τις απόκριες με ένα όμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων σήμερα και αύριο, σε τέσσερα σημεία  της πόλης,  με αποκορύφωμα τη Δευτέρα στη Φρεαττύδα, όπου ο Δήμος γιορτάζει τα κούλουμα με μουσική, με χορό και με σαρακοστιανά εδέσματα, με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης,  στην παιδική παράσταση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο, καθώς και στη θεατρική παιδική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος», λέγοντας πως προσφέρουν στιγμές χαράς στα παιδιά.  Ο κ. Μώραλης πρόσθεσε ακόμη, ότι έχουν προηγηθεί πολλές εκδηλώσεις, όπως μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, όμορφες εκδηλώσεις στα Ειδικά Σχολεία όπου διασκέδασαν τα παιδιά, αποκριάτικες εκδηλώσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης. «Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε ένα πλήρες πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, αποκριάτικων και όχι μόνο. Πιστεύω πως παρά τα προβλήματα, έχουμε ανάγκη από στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά.  Όπως πάντα λέω  και θα το λέω, όταν χαμογελάνε τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς», κατέληξε  ο Δήμαρχος Πειραιά.

Για αύριο, Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος», στα Καμίνια και στην πλατεία Πηγάδας, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πολιτιστικός Πολυχώρος  «Κ. Κωσταράκος», Καμίνια

11.00-14:00: παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου. Παράλληλα,  τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική και μασκότ, θα κατασκευάσουν χαρταετό μινιατούρα και αποκριάτικη μάσκα στο εικαστικό εργαστήρι, θα δημιουργήσουν μπαλονοκατασκευές και θα μεταμορφωθούν στο πνεύμα του καρναβαλιού με Face Painting.

 

Πλατεία Πηγάδας 

11:00-14:00: αποκριάτικη εκδήλωση στην  πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική, με φουσκωτό παιχνίδι, θα φτιάξουν αποκριάτικη μάσκα στο εικαστικό εργαστήρι, θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό χορού, θα απολαύσουν σόου από μάγο και ξυλοπόδαρο και θα ζωγραφίσουν αποκριάτικα τα πρόσωπά τους με Face painting.

 

Στις εκδηλώσεις, η  Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους με αποκριάτικες μελωδίες.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button