Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΕΠΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε,  για δεύτερη χρονιά, αποκριάτικες γιορτές για τους μαθητές και τις μαθήτριες των επτά Σχολείων Ειδικής Αγωγής της πόλης, προκειμένου να  τους προσφέρει στιγμές κεφιού, χαράς και  διασκέδασης.

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους,  μπήκαν στο πνεύμα του Καρναβαλιού και διασκέδασαν με μουσική, χορό, διασκεδαστές – κλόουν, κουκλοθέατρο κ.ά.

Ο πρώην Δήμαρχος και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης επισκέφθηκε σήμερα το 1ο  Ειδικό Σχολείο, το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο, το  2ο ΕΕΕΕΚ «Άνοιξη»  και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Πειραιά, όπου έγιναν αποκριάτικες γιορτές.

 

Ο πρώην Δήμαρχος  και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών  κ. Χρήστος Αγραπίδης,  σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι η παρουσία του στα Ειδικά Σχολεία, υποδηλώνει ότι ο Δήμος είναι πάντα κοντά σε αυτά τα σχολεία και στα παιδιά. Tόνισε πως είναι ημέρα χαράς για τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσοι συμμετέχουν στη σχολική κοινότητα. Η επιδίωξη – πρόσθεσε  ο κ. Αγραπίδης – είναι η αναβίωση του εθίμου, αλλά και να έρθει ο Δήμος πιο κοντά σε αυτά τα παιδιά.

Οι γιορτές αυτές –  όπως είπε – πέραν από τη συναισθηματική αξία που έχουν, έχουν και μια άλλη αξία: δείχνουν την σπουδαία, πολύτιμη, ευαίσθητη και εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε αυτά τα σχολεία, συμπληρώνοντας  ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται δεν έχουν μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά εκπαιδευτικό και κοινωνικό.  Γιατί όπως τόνισε: «Στη σκέψη μας έχουμε ότι τελειώνοντας η σχολική περίοδος,  τα παιδιά αυτά θα πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία, γι’ αυτό θα πρέπει να τα βοηθήσουμε να αποκτήσουν δεξιότητες, ώστε να βρουν απασχόληση και να ενταχτούν 100% στην κοινωνία». Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη  για τη μεγάλη προσφορά  του σ’ αυτά τα σχολεία.

 

Η Διευθύντρια του 1ου  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Άννα Τηλιακού, σε δήλωσή της, τόνισε ότι είναι όλοι σήμερα χαρούμενοι γιατί υποδέχονται τον κ. Αγραπίδη, εκπρόσωπο του Δήμου Πειραιά, στην αποκριάτικη γιορτή που οργανώθηκε με τη στήριξη του Δήμου, προσθέτοντας ότι πάντα ο Δήμος βοηθάει, όχι  μόνο ως προς το θέμα των υποδομών, αλλά και με χρήσιμες εκδηλώσεις.  Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη συνεχή  στήριξη που παρέχει στο Σχολείο.

 

Η Προϊσταμένη του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Πειραιά κα Σταματίνα Γιαννοπούλου, σε δήλωσή της, ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά που –  όπως είπε – πάντα βρίσκεται στο πλευρό τους και σήμερα έδωσε προτεραιότητα σε μια τόσο σημαντική γιορτή για τα παιδιά, τη γιορτή της Αποκριάς, προσφέροντας διασκέδαση και χαμόγελο στα παιδιά, που το έχουν τόσο ανάγκη και στους γονείς τους, που δίνουν καθημερινή μάχη για την πρόοδό τους. Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Δήμος Πειραιά θα εξακολουθήσει να προσφέρει σημαντικό έργο στα σχολεία αυτά, στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς στη δουλειά τους.

 

Η Διευθύντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πειραιά κα Μαρία  Μαυρόγιαννη,  σε δήλωσή της, ευχαρίστησε εκ μέρους των μαθητών και του συλλόγου διδασκόντων τον Δήμο Πειραιά, τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς και τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου, την οποία εκπροσώπησε η κα Δέσποινα Αρβανίτου, που για δεύτερη συνεχή χρονιά εκφράζουν αλληλέγγυα τη συμπαράστασή τους. Με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά πραγματοποιούνται – όπως είπε – εξαιρετικές αποκριάτικες γιορτές, όπου τα παιδιά  χορεύουν ξέφρενα και περνούν όμορφα.

 

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν: η Πρόεδρος και  ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και κ. Νίκος Δελαγραμμάτικας αντίστοιχα, καθώς  και ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Μάκης Αγγελετάκης.

Αποκριάτικες γιορτές πραγματοποιήθηκαν επίσης: στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, στο  Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά και  στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά.

 

Υπενθυμίζεται ότι με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά, διοργανώθηκαν στα  επτά Σχολεία Ειδικής Αγωγής της πόλης, εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη.

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button