Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας,  η οποία πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ευχήθηκε σε όλους ένα ευτυχισμένο  2019, λέγοντας πως κάθε χρόνο ο Πειραιάς θα είναι μια καλύτερη πόλη.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στον διάλογο που πραγματοποιεί με τους κατοίκους στις Δημοτικές Κοινότητες,  λέγοντας πως θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, προκειμένου να ακούσει και να συνομιλήσει με δημότες και φορείς.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι το 2019 είναι χρονιά τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων, ο κ. Μώραλης τόνισε την ανάγκη να πολιτευτούν όλοι με ηρεμία, σύνεση, εντιμότητα, χωρίς οξύνσεις και  μεγάλες εντάσεις. «Πρέπει να περάσουμε αυτό το μήνυμα σε όλη τη χώρα, αλλά και στον Πειραιά. Το έχει ανάγκη ο κόσμος και μπορούμε να το πράξουμε. Ο εκλογικός αγώνας πρέπει να γίνει με κόσμιο τρόπο και με επιχειρήματα. Προγραμματικά και όχι με προσωπικές αναφορές», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος.

Ο κ. Μώραλης συνεχάρη τους Κοινοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, γιατί έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά, πιέζοντας τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους που είναι υποχρέωσή τους να ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Κοινότητας. Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά, εξήρε  τον ολοένα και αυξανόμενο ρόλο που διαδραματίζουν οι Δημοτικές κοινότητες, ιδιαίτερα με τον νέο νόμο. «Πρέπει να έχουμε ενεργούς Κοινοτικούς Συμβούλους, με γνώση, εμπειρία και ενδιαφέρον για τη γειτονιά τους», υπογράμμισε.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την παραγωγική συνεργασία τα τελευταία  4,5 χρόνια, η οποία, όπως ανέφερε,  θα συνεχιστεί έτσι κι αλλιώς μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα είναι στη διοίκηση του Δήμου η σημερινή Δημοτική Αρχή. «Όποια και αν είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις Δημοτικές Κοινότητες από πριν», κατέληξε ο κ. Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους «στη γειτονιά, που φιλοξένησε τους παππούδες μας, όταν ήρθαν από τις πατρίδες μας, τη Μάνη, την Κρήτη, τη Σμύρνη, τα νησιά μας και από άλλες περιοχές για να φτιάξουν τη ζωή τους στον Πειραιά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Βοϊδονικόλας τόνισε, πως είναι μια μέρα ανταλλαγής ευχών για το νέο έτος και όχι  μία μέρα διατύπωσης παραπόνων στον Δήμαρχο, ούτε  παρουσίασης  του έργου που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. «Αυτά θα γίνουν το επόμενο διάστημα, σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους δημότες. Εξάλλου τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουν ήδη γίνει στην Α΄ στη Β΄ και στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα με μεγάλη συμμετοχή», σημείωσε.

Κάλεσε όλους να παρευρεθούν σε αυτήν τη συζήτηση,  «όπου θα γίνει ο απολογισμός και όπου θα δούμε τελικά γιατί στις εκλογές του Μαΐου θα σας ζητήσουμε ξανά να στηρίξετε τον «Πειραιά Νικητή», τον Γιάννη Μώραλη και φυσικά εμένα που θα είμαι  υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του Δημάρχου», τόνισε ο κ. Βοϊδονικόλας.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε δράση και σε κάθε ενέργεια της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας,  η στήριξη όλων ήταν σημαντική και μαζική.

Τέλος, ζήτησε από όλους να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο η μεγάλη συμμετοχή  το επόμενο διάστημα στις γειτονιές της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, όπου  θα συζητηθούν τα προβλήματα και όλες οι ανησυχίες.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button