Δελτία τύπου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ CAMERATA JUNIOR ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ LIBRO CORΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Συναυλία  από την Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής υπό την επίβλεψη και διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Χαλιάσα και  από το χορωδιακό σύνολο Libro Corο υπό την διεύθυνση της κυρίας Ανθής Γουρουντή,  θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 3/2/2019, στις 12:00, στο Φουαγιέ 1ου ορόφου του  Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Με τη συναυλία αυτή, κλείνει ο πρώτος κύκλος των εκδηλώσεων «Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά», που διοργανώνει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό την αιγίδα του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Δήμου Πειραιά και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στη συναυλία θα  ερμηνεύσουν σημαντικά έργα της λόγιας Ευρωπαϊκής μουσικής από την εποχή του μπαρόκ μέχρι τον μοντερνισμό του 20ού αιώνα.

Σολίστ στο πιάνο θα είναι ο δεκαπεντάχρονος Γιώργος Γεωργακόπουλος, που θα ερμηνεύσει το Κονσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα αρ. 12 σε Λα Μείζονα του W. A. Mozart.

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της τόνισε πως ο κύκλος εκδηλώσεων «Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά» έτυχε θερμής υποδοχής, καθώς δημότες και επισκέπτες της πόλης μας παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. «Στόχος μας στον Ο.Π.Α.Ν., είναι να υλοποιούμε συνέργειες, τις οποίες να χαίρεται ο κόσμος. Επίσης θέλουμε το «στολίδι» της πόλης μας, το  Δημοτικό Θέατρο να είναι ένα ανοικτό θέατρο, όπου καλλιτέχνες και φορείς  να παρουσιάζουν πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε», επεσήμανε  η κα Αντωνάκου.

 

Σημειώνεται πως η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής,  ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης. Με τακτικά μαθήματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ορχήστρα εξελίσσεται σε ένα πολλά υποσχόμενο νεανικό μουσικό σύνολο. Διευθυντής είναι ο Νίκος Χαλιάσας.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button