Δελτία τύπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου  Μονίμων και Αορίστου  Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά, η οποία  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε θέματα των ΟΤΑ, τα οποία αφορούν, τα περισσότερα από αυτά, την Κεντρική Διοίκηση όπως είναι: οι μαζικές προσλήψεις, οι αυξήσεις μισθών κ.ά.

Τάχθηκε υπέρ του αιτήματος να γίνουν  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού του Δήμου, διότι όπως είπε το προσωπικό στον Δήμο Πειραιά σήμερα, είναι περίπου το μισό σε σχέση με εκείνο που υπήρχε  πριν από 10 χρόνια.

Όσον αφορά τα αναδρομικά τόνισε, πως είναι αρκετοί οι Δήμοι που έχουν δώσει αναδρομικά αλλά δεν είναι οι περισσότεροι,  επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις μεταξύ των Δήμων, καθώς βρίσκονται σε διαφορετική οικονομική κατάσταση.

Ανέφερε ότι το ποσό που απαιτείται για να ικανοποιηθεί το αίτημα της επιστροφής των αναδρομικών για το σύνολο των υπαλλήλων, για τον Δήμο Πειραιά μπορεί να φτάσει στα 9.000.000 ευρώ, ποσό που προφανέστατα δεν μπορεί να δοθεί άμεσα και θα εξεταστεί η όποια δυνατότητα υπάρχει σε βάθος ετών.

Η Δημοτική Αρχή – πρόσθεσε – τάσσεται υπέρ της επιστροφής του 13ου και 14ου μισθού και εφόσον οι εργαζόμενοι δικαιωθούν από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης, θα προγραμματίσει σε βάθος χρόνου πως θα δοθούν.

«Πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη δικαιολογημένη απαίτησή σας και πώς θα διεκδικήσουμε κι εμείς  από την Κεντρική Διοίκηση τα χρήματα αυτά, τα οποία κόπηκαν από τους Δήμους», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης έκανε λόγο για επιτυχίες και καθυστερήσεις  στον Δήμο που έχουν αντανάκλαση και στους εργαζόμενους. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, μια Δημοτική Αρχή δεν λειτουργεί μόνη της. Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Αντιδήμαρχοι  και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν ένα κυρίαρχο ρόλο, αλλά η «ψυχή»  του Δήμου είναι οι εργαζόμενοι, τόνισε ο κ. Δήμαρχος, προσθέτοντας: «για να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς και εκεί που επιτυγχάνουμε είμαστε όλοι μαζί και εκεί που αποτυγχάνουμε ή καθυστερούμε είμαστε πάλι μαζί».

Ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι μια παραγωγική χρονιά και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι  πρέπει να δουλέψουν ακόμα περισσότερο, πιο συντονισμένα και πιο οργανωμένα.

Αυτό, όπως είπε, είναι το αίτημα των Πειραιωτών, δεν είναι αίτημα του Δημάρχου, προσθέτοντας ότι «στα αιτήματα των Πειραιωτών οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε για να μπορούμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας και την πόλη μας».

Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά, χαρακτήρισε το 2019  μια δύσκολη χρονιά, που  μπορεί όμως να δώσει μια καλύτερη προοπτική και στην πόλη και   στη χώρα.

Χαιρετισμό πραγματοποίησε και η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Σταυρούλα Τζιώτη, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τη Δημοτική Αρχή  για προβλήματα των υπηρεσιών και των εργαζομένων και διατύπωσε ένα  πλαίσιο διεκδικήσεων των εργαζομένων όπως: να μπει τέλος στη λιτότητα και στη συνεχή συρρίκνωση των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, να υπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού κ.α.

Στο τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση δωροεπιταγών για τους εργαζόμενους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. : Στέλιος Γαϊτανάρος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Ανδρέας Βεντούρης και Γιάννης Μελάς. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Χάρις Ζηλάκου και κ. Νίκος Καρβουνάς. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γκερλές. Ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αλιφραγκής.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button