Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤON ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ»

Με  επιτυχία   και με τη συμμετοχή γνωστών αθλητών, αλλά  και πολιτών όλων των ηλικιών και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πλατεία Κανάρη, για πέμπτη  συνεχόμενη χρονιά, οι  αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays Πειραιάς 2018».

Ta έσοδα των αγώνων θα διατεθούν για την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων, καθώς και των σχολείων της πόλης με αθλητικό υλικό. Οι αγώνες, περιελάμβαναν σκυταλοδρομίες 4 X 2.500 μ., 2 Χ 5.000 μ., ατομικό αγώνα 10.000 μ., καθώς και  παιδικές σκυταλοδρομίες kids relays 4Χ50 και 4Χ100 μ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε την εκκίνηση  των αγώνων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Δήμου και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε, πως o Πειραιάς υποδέχθηκε  για  5η χρονιά τις σκυταλοδρομίες Βίκος Street Relays. Επεσήμανε πως παρά τη βροχή και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο κόσμος ήταν στη γραμμή εκκίνησης για να τρέξει. «Τα τελευταία 4 χρόνια υλοποιούνται στον Πειραιά πολλά αθλητικά γεγονότα, όπως αγώνες δρόμου,  αγώνες κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας. Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε ακόμα περισσότερα αθλητικά δρώμενα», σημείωσε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας πως φέτος τα έσοδα,  θα διατεθούν για αθλητικό υλικό στα σχολεία και στα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Επιπλέον, ο κ. Μώραλης επεσήμανε: «Αρκετοί άνθρωποι στον «Πειραιά Νικητή» προερχόμαστε από τον αθλητισμό, άλλοι ως αθλητές και άλλοι ως στελέχη. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, αφορά την υγεία μας και έχει πολλά οφέλη», τόνισε ο Δήμαρχος, λέγοντας πως ο Πειραιάς είναι «κυψέλη» αθλητισμού, με πολλά αθλητικά σωματεία και αθλήματα. Τέλος, ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους όσοι συμμετείχαν στις σκυταλοδρομίες «Βίκος Street Relays».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Πειραιά  (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι παρά τη βροχή  η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη.   Τόνισε ότι  το  Βίκος Street Relays, που ξεκίνησε από τον Πειραιά, έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη και διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η κα Αντωνάκου  πρόσθεσε ότι  είναι μία γιορτή αθλητισμού, με πνεύμα ομαδικότητας  και ότι συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών.  «Κάθε χρόνο στηρίζουμε αυτή την όμορφη διοργάνωση και πρώτα ο Θεός θα γίνει και του χρόνου τον Απρίλιο, με πολλά events, με προσθήκες νέων αθλημάτων, πιθανόν και ποδηλατών. Θέλουμε να εμπλουτίζουμε κάθε αθλητική διοργάνωση που κάνουμε», σημείωσε η και Αντωνάκου και ευχαρίστησε τους διοργανωτές  για την καλή συνεργασία όλα  αυτά τα χρόνια.

Ο υπεύθυνος  των αγώνων «Βίκος Street Relays» κ. Παναγιώτης Νικολάου, επεσήμανε ότι είναι η πέμπτη χρονιά που γίνονται οι αγώνες στον Πειραιά και ότι  χαίρεται γι αυτό διότι ο Πειραιάς έχει «αγκαλιάσει» τους αγώνες και μάλιστα ήταν η πρώτη πόλη  που διοργανώθηκαν με Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Μώραλη. «Τα χάλασε λίγο ο καιρός, αλλά βλέπουμε ότι ο κόσμος έρχεται. Τρέχουμε για καλό σκοπό, τρέχουμε για να βοηθήσουμε τα αθλητικά σωματεία του Πειραιά, να βοηθήσουμε τα σχολεία», ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Ο κ. Περικλής Ιακωβάκης, ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, σημείωσε ότι η πόλη είναι πολύ φιλόξενη για τον αθλητισμό και  ότι ο  Πειραιάς είναι συνυφασμένος με τον αθλητισμό.

Ο κ. Παναγιώτης Καραΐσκος, πρωταθλητής μαραθωνίου τόνισε ότι παρευρέθηκε στη διοργάνωση αυτού του πολύ όμορφου αγώνα  για να υποστηρίξει όσους θα τρέξουν.

Ο κ. Σταύρος Καρές, προπονητής στίβου, ανέφερε ότι συνεχίζεται με  μεγάλη συμμετοχή η διοργάνωση με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά.

Ο κ. Ανδρέας  Δημητράκης, αθλητής των μεσαίων αποστάσεων, υπογράμμισε ότι  είναι εντυπωσιακό που ο κόσμος έχει δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον  στη διοργάνωση, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Την απονομή των επάθλων στους νικητές  έκαναν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button