Δελτία τύπου

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης των συμμετεχόντων στα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά και το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, κατά την περυσινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Η γιορτή αποφοίτησης, η οποία φιλοξενήθηκε στο ισόγειο αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής, διοργανώθηκε από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια αφορούσαν τις θεματικές ενότητες: Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πρώτων Βοηθειών, Φόβοι-Φοβίες και Σεμινάριο για γονείς, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας του Δήμου Πειραιά και του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Η γιορτή πλαισιώθηκε από μουσικούς του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκaν ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, η Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κα Βασιλική Σωτηρίου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης κα Κατερίνα Βενετσάνου και η Γενική Διευθύντρια του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κα Ματούλα Κατσαρά. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε τα εξής:

«Η γιορτή αποφοίτησης ανέδειξε για ακόμη μια φορά την άριστη συνεργασία του Δήμου Πειραιά με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνονται από τους δύο φορείς με τη συμμετοχή των δημοτών μας, έχουν ως μοναδικό γνώμονα τη διάχυση της γνώσης σε όλους τους Πειραιώτες και την καλύτερη κατάρτιση τους σε τομείς όπως για παράδειγμα είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς προς όφελος όλων των δημοτών μας. Να ευχαριστήσω το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και τον πρόεδρο του κ. Νικόλαο Μακρυπλίδη για τη σημαντική συμβολή τους στον τομέα της εκπαίδευσης στην πόλη του Πειραιά, καθώς επίσης και για την παρουσία και συμμετοχή τους σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά. Δυστυχώς, στην γιορτή αποφοίτησης δεν μπόρεσα να παρευρεθώ λόγω μιας μικρής αδιαθεσίας, αλλά θεωρώ πώς αυτό είναι μικρής σημασίας μπροστά στο τεράστιο έργο που παράγεται στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω αυτών των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης. Ευχαριστώ και πάλι το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για την τόσο σημαντική προσφορά του στην πόλη του Πειραιά, καθώς επίσης τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο στα θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκο Καλαμακιώτη και όλους τους συνεργάτες και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά που συνεισφέρουν σημαντικά στην προσπάθεια αυτή».

Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά έκανε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο οποίος είπε τα εξής:

«Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κυρίου Γιάννη Μώραλη. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή  μας για τη συνεργασία μας με το ΙΕΚ Όμηρος, τα  αποτελέσματα της οποίας τα βιώνετε. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια στην πόλη μας, η οποία μου θυμίζει την προσπάθεια που έγινε στο ελληνικό κράτος μετά τον πόλεμο να εξαλειφθεί ο αναλφαβητισμός. Κάτι  αντίστοιχο γίνεται σήμερα ώστε η σύγχρονη τεχνολογία να γίνει βίωμα όλων μας, να μην υπάρχει ανισότητα και να μην αφορούν οι νέες τεχνολογίες μόνο τη νέα γενιά. Βεβαίως δεν είναι μόνο η εκμάθηση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας αλλά και τα υπόλοιπα προγράμματα, μέσα από τα οποία θα επιβεβαιωθεί η άριστη συνεργασία μας  με το ΙΕΚ Όμηρος. Πιστεύω πως υπάρχει προοπτική να συνεχιστεί η συνεργασία και να έχουμε συμμετοχές από όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μας και δημοτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδείας  κύριο Καλαμακιώτη  και βεβαίως  για  την κινητήρια δύναμη όλης αυτής της προσπάθειας, τον κύριο Μάκη Αγγελετάκη. Καλώ όλους τους δημότες να πλαισιώσουν όλη αυτή την προσπάθεια και να υπάρξει μία μεγάλη συνέχεια. Κλείνοντας,  ευχαριστώ  και πάλι το ΙΕΚ Όμηρος διότι μας προσφέρει την κτιριακή και την υλικοτεχνική υποδομή καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σας ευχαριστούμε πολύ».

O πρόεδρος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κ. Νικόλαος Μακρυπλίδης ανέφερε στην ομιλία του: «Είναι  πολύ ευχάριστη έκπληξη να βλέπω ανθρώπους οικογενειάρχες, φτασμένους επαγγελματίες, κυρίες να συμμετέχουν σ αυτή την προσπάθεια της δια βίου μάθησης, όπως είχε καθιερωθεί ο όρος Δια βίου μάθησης,  που σημαίνει ότι θα πρέπει σε όλη μας τη ζωή να μαθαίνουμε. Αυτά βέβαια τα έχουν πει οι αρχαίοι Έλληνες εδώ και  πολλές χιλιάδες χρόνια  αλλά τώρα το βιώνουμε  πραγματικά και το βλέπουμε  όλοι καθαρά, ότι εάν δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι, εάν δεν μαθαίνουμε, εάν δεν ακολουθούμε αν μη τι άλλο την τεχνολογία και την «έκρηξή» της, μένουμε πίσω και αυτό μας στοιχίζει. Μας στοιχίζει σε επικοινωνία, σε γνώση, σε χρόνο, σε διασκέδαση,  μας στοιχίζει σε πάρα πολλά πράγματα. Με  ένα τηλέφωνο αυτή τη στιγμή μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε σας απασχολεί εκείνη την ώρα: πώς γράφεται μία λέξη, ποιος ήταν κάποιος, τι έγινε κάποτε, τι είναι αυτό το μέρος.  Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε γιατί εάν δεν ακολουθήσουμε, θα έχουμε πρόβλημα. Η ανάγκη για νέα τεχνογνωσία, για νέες γνώσεις, για νέες δεξιότητες, όχι μόνο στα παιδιά που τα παίρνουμε από το σχολείο της γενικής παιδείας και τα κάνουμε επαγγελματίες -γιατί αυτή είναι η δουλειά μας-  αλλά μιλάω για τους μεγάλους ανθρώπους, για τους επαγγελματίες, για τους υπαλλήλους, για τα στελέχη, για τις νοικοκυρές, για τους  γονείς, για τους πάντες, η νέα τεχνολογία είναι ανάγκη.

Θα πρέπει να μπείτε μέσα στη νέα τεχνολογία, να κρατάτε την επαφή  και όσο μπορείτε να την αξιοποιείτε.

Εμείς θα είμαστε κοντά. Ειλικρινά είναι τόση η χαρά μας που έχουμε να κάνουμε με έναν δήμο και με έναν δήμαρχο σαν τον δικό σας. Είναι φωτισμένοι άνθρωποι και ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο και όλα τα στελέχη του δήμου, οι οποίοι κατάλαβαν  ότι θα πρέπει, με την καλή έννοια, να μας εκμεταλλευτούν και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Θα είμαστε λοιπόν κοντά  και  θα δίνουμε συνέχεια ό,τι καλύτερο μπορούμε σε σας, ανεξάρτητα αν πρόκειται για τεχνολογία ή αν  πρόκειται για οτιδήποτε άλλο. Εξελιχθήκαμε  σε μία κοινωνία, η οποία δεν προλαβαίνει πια να αφομοιώσει τη νέα γνώση που προστίθεται. Θα κάνουμε λοιπόν όλοι την προσπάθεια μας και πρώτος εγώ και θα είμαστε κοντά. Θα  χαρώ ειλικρινά και την επόμενη φορά να βρεθούμε εδώ περισσότεροι να δίνουμε και τις βεβαιώσεις, διότι χρειάζεται να βάζουμε κάτι στον τοίχο, να μας θυμίζει ότι κοπιάσαμε και μάθαμε».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button