Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ….ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… μία εικόνα χίλιες λέξεις», στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Η έκθεση φωτογραφίας διοργανώνεται από την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», είναι βασισμένη στη περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 74η Επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά. Παράλληλα, φιλοξενείται ειδικό αφιέρωμα στις  καταστροφές από τις πυρκαγιές στο Μάτι με τίτλο «ΔΕ ΛΗΣΜΟΝΩ… ξαναγεννιέμαι». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις δωρεές για τις φωτογραφίες,  θα δοθούν στις πληγείσες οικογένειες στο Μάτι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά μια σημαντική έκθεση φωτογραφίας, από την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», με Πρόεδρο την κα Γουρνοπάνου. «Είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία, καθώς αφορά σε φωτογραφικό υλικό από την καταστροφή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος του 1940 από τους Γερμανούς. Παράλληλα παρουσιάζεται ειδικό φωτογραφικό αφιέρωμα στη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η χώρα πριν λίγες εβδομάδες στο Μάτι, όπου συμπολίτες μας έχασαν άδικα τη ζωή τους». Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως σε συνεννόηση με τις Σχολικές Επιτροπές, θα επισκεφθούν τη φωτογραφική έκθεση μαθητές από σχολεία της πόλης μας. Tέλος, κάλεσε τους Πειραιώτες να έρθουν στη Δημοτική Πινακοθήκη για να δουν την έκθεση, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά  «πρέπει να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε».

 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου 2018.

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29)

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10:00-20:00.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button