Δελτία τύπου

ΜΕΙΩΣΗ 10% ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Επιπλέον μείωση 4% σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των Ανταποδοτικών Τελών του Δήμου Πειραιά για το έτος 2019,  ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά,  μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Η αναπροσαρμογή των συντελεστών των Ανταποδοτικών Τελών με μείωση 4% σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων,  πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Συνολικά τα 4 τελευταία χρόνια η μείωση των δημοτικών τελών στον Δήμο Πειραιά,  ανέρχεται στο 10% σε όλες τις κατηγορίες.

Επίσης,  συνεχίζεται η έκπτωση των δημοτικών τελών  68% για επιχειρήσεις και 12% για οικίες, στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου – Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επιπλέον υπάρχει νέα μείωση 68% στα δημοτικά τέλη  των ισόγειων επαγγελµατικών χώρων του οικοδοµικού τετραγώνου που περικλείει τις οδούς: Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. ∆ραγάτση, Καραϊσκου, Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Σημειώνεται πως εκτός από  τη νέα  μείωση 4%,  έχουν υπάρξει μειώσεις και απαλλαγές  για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά. Συγκεκριμένα:

    • πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους.
    • πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100τ.μ.
    • μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000€.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως η νέα μείωση 4% στα δημοτικά τέλη, έρχεται να επιβεβαιώσει την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να προχωρά σε οικονομικές ελαφρύνσεις για τους δημότες και τις επιχειρήσεις της πόλης μας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία του Δήμου Πειραιά. «Κατανοώντας πως τα δημοτικά τέλη στον Πειραιά είναι υψηλά, προχωρήσαμε τα τελευταία 4 χρόνια σε συνολική μείωση 10%, σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε τους δημότες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Επιπλέον συνεχίζεται η έκπτωση σε επιχειρήσεις και οικίες στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα λόγω των έργων του Μετρό, ενώ φέτος υπάρχει ανάλογη έκπτωση για επιχειρήσεις και στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, τονίζοντας πως συνεχίζονται οι πλήρεις απαλλαγές δημοτικών τελών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας. «Είμαστε ικανοποιημένοι που μειώσαμε τα δημοτικά τέλη γι΄ ακόμα μια χρονιά, ωστόσο δεν πανηγυρίζουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε δίπλα στους πολίτες γιατί ακούμε την κοινωνία και γνωρίζουμε τα προβλήματα των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button