Δελτία τύπου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Με το σύνθημα «Δώσε Ελπίδα…… Δώσε Ζωή! Γίνε Εθελοντής δότης μυελού των οστών», ο Δήμος Πειραιά, η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική «ΡΕΑ»  σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» διοργάνωσαν σήμερα ενημερωτική εκδήλωση  για τους εργαζόμενους του Δήμου, σχετικά με τους δότες του μυελού των οστών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και θα επαναληφθεί αύριο και μεθαύριο 2 και 3 Οκτωβρίου 13:00 – 15:00.

Ο Αντιδήμαρχος Πληροφορικής, Διεύθυνσης  Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης,  στον χαιρετισμό  του,  τόνισε  ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θέλουν επιμονή και διάθεση προκειμένου κάποιος να ασχολείται και να προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει  όσον το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Ανέφερε ότι η  σημερινή εκδήλωση γίνεται σε συνέχεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν σε πολλούς δήμους  της χώρας,  η κλινική «ΡΕΑ» και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», οι οποίες  – όπως είπε – είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία. «Έτσι αποφασίσαμε να το επεκτείνουμε, να  το συνεχίσουμε όσον αφορά στην ενημέρωση των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά», υπογράμμισε ο κ. Βεντούρης.

Ο πολιτικός χαιρετισμός δεν έχει τόση σημασία, είπε, όταν συγκρίνεται με θέματα ευαισθητοποίησης, όσον αφορά το κοινωνικό αποτύπωμα. Όταν μιλάμε για θέματα υγείας δεν έχει  τόσο πολύ σημασία τι λέει η πολιτική αρχή.

Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Τζεφεράκο για το ενδιαφέρον και την οργάνωση της εκδήλωσης.

O Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.  της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής «ΡΕΑ»  κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια προσέλκυσης εθελοντών δοτών του μυελού των οστών, τονίζοντας ότι η κλινική πρωτοστατεί σε αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα αποτελεί τον εκπρόσωπο του Οράματος Ελπίδας στα νότια προάστια. Είναι ένα από  τα πέντε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα που ενεργοποιείται σ’ αυτόν τον τομέα.

Ο κ Τζεφεράκος γνωστοποίησε, ότι προ ολίγων ημερών έγιναν εκδηλώσεις στη Γλυφάδα, στον Άλιμο, στο Περιστέρι και βέβαια στον Πειραιά. Σημείωσε μάλιστα ότι υπήρξε τεράστια ανταπόκριση στον Πειραιά με αποκορύφωμα την ανταπόκριση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι είναι ήδη δότες μυελού των οστών, καθώς και με την μεγάλη προσέλευση στελεχών του Ολυμπιακού. Ακολούθησε και ο Εθνικός, που και αυτός έστειλε την ομάδα του και έτσι οι δύο μεγάλες ομάδες της πόλης του Πειραιά στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία, όπως είπε. Η σημερινή εκδήλωση – πρόσθεσε –   είναι το αποτέλεσμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας  του  Αντιδημάρχου κ. Βεντούρη και της κας Ιωάννου, που μας ζήτησαν να συμπράξουμε στην πρωτοβουλία για προσέλκυση δοτών μυελού των οστών από το προσωπικό του Δήμου Πειραιά. Εξέφρασε την ελπίδα του ότι με την ενημέρωση των εργαζομένων θα υπάρξει ανταπόκριση και αύριο και μεθαύριο. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Αντιδημάρχους, γιατί έγιναν δότες μυελού των οστών και συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια αυτή για την  οργάνωση των εκδηλώσεων.

Ο Διευθυντής του Μικροβιολογικού Τμήματος της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής «ΡΕΑ» κ. Παναγιώτης Αποστολακόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού δοτών για τη σωτηρία ανθρώπων που κινδυνεύουν και ανέλυσε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται για να γίνει  κάποιος δότης μυελού των οστών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Βασίλης Καραγιάννης.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button